Рейтинг:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Програма Новомедіа Форуму 2016: персоналізація в професії, розслідування, тролінг в журналістиці, «зухвале ТВ», медіабізнес

4–5 листопада в Києві відбудеться ключова подія для медіапрофесіоналів та студентів журфаків — Новомедіа Форум 2016. Детальна програма події опублікована, так що всі зацікавлені вже зараз можуть з нею ознайомитись та обрати цікаві теми й сесії.

Щороку програма характеризується різноманітністю тем і концентрацією цікавих спікерів. Цього року оголошена головна тема — «Персоналізація». Тому лейтмотивом у багатьох сесіях будуть звучати відповіді на питання: як знайти свій образ, що таке авторська харизма, які особисті якості приводять до успіху в аудиторії, чому розквітає суб’єктивна журналістика.

«Ми зосередилися на людях і ЗМІ, з якими у нас асоціюється медіапрофессія. Теми Форуму будуть про те, як журналісту створити себе, як реалізувати авторський проект і заробляти на своєму виданні, як робити якісні аналітичні матеріали. Що таке персональний стиль і як він створюється. Одним словом, програма надзвичайно різноманітна», — розповідає програмний директор Новомедіа Форуму 2016 Ілона Мачарашвілі.

На заході будуть говорити як про створення каналів на YouTube (Роман Грищук і Федір Скиба), так і про серйозну аналітичну журналістику (Марія Жартовська). Петро Шуклина розповість про «майдан» в українських ЗМІ. Дмитро Гнап та Сергій Щербина — про те, як робити якісні розслідування. У свою чергу, про майстерність телеведучого і політичне інтерв’ю розкажуть Тетяна Гончарова і Вадим Карп'як.

Олександр Барабошко (КрусКрус) розповість про тролінг у журналістиці. А Роман Вінтонів (Майкл Щур) — про створення авторського проекту, авантюри й експерименти. Спікери з «Інтерньюз Україна» будуть говорити про тенденції в соціальних медіа і як журналісту захиститися від цифрових загроз. Не залишиться без уваги популярна нині тема тревел-журналістики, а також створення й розвиток інформаційних інтернет-видань.

Відкриє Форум Олена Фроляк, ICTV. Телеведуча розповість, чого їй вдалося досягти за 16 років в індустрії і чи варто взагалі братися за цю справу. Генпродюсер телеканалу NewsOne Олексій Семенов виступить на завершальній частині події. Його спіч — на тему «Як створювати телебачення швидко, якісно і зухвало».

Не оминули організатори й тему АТО. У другий день Форуму на великий дискусійній панелі зустрінуться заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова і фронтові журналісти — Анастасія Станко та Олексій Бобровников. Приєднається до них луганська журналістка Марія Варфоломєєва, яку тільки в березні звільнили з полону після 419 днів ув’язнення. Головне питання — функція українських медіа в реінтеграції окупованих територій і людей.

Кожен день будуть проходити паралельні сесії у двох залах одночасно. Учасники заздалегідь зможуть обрати найбільш важливі для себе теми. Програма складена таким чином, щоб на одній сесії виступили одразу кілька спікерів, розкриваючи тему з різних сторін. У кінці кожного спічу — час для запитань і відповідей. Переглянути повну програму Новомедіа Форуму 2016 можна тут.

На подію щороку з’їжджаються сотні учасників — щоб отримати свіжі знання, навички, натхнення й нові можливості. Форум — це можливість познайомитися та поспілкуватися з медіапрофесіоналами, знайти нові контакти й навіть роботу. Забронювати своє місце на Новомедіа Форумі 2016 можна тут. Нагадуємо, що цього року подія відбудеться в Києві 4–5 листопада.