Рейтинг:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

1 червня в Українському домі відбулась презентація книги про Реформацію за участі Нобелівського лауреата з економіки Вернона Л.Сміта, Секретаря РНБО Олександра Турчинова та відомих науковців. Вона написана 19 вченими з різних країн світу, які з наукової точки зору доводять ідею про те, що світоглядні та духовні зміни,які відбулися під час Реформації, мали великий позитивний вплив на успішний розвиток Європи.


«Реформація змінила Європу та сприяла побудові провідних європейських країн. Потрібно розуміти, що справжня Європа - це Європа Мартіна Лютера,Жана Кальвіна, це Європа пуритан. Саме на цьому потужному фундаменті будувались провідні країни світу», - сказав О.Турчинов.

За словами самого Нобелівського лауреата, Реформація мала безпосередній та значною мірою визначальний вплив на економічний розвиток Західної Європи. І про це свідчать численні економічні дослідження, викладені в книзі.


Співавтор книги, народний депутат і  голова Міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України» Павло Унгурян під час презентації зазначив:

«Саме країни з християнською історією у протестантській традиції на сьогодні мають найякісніші стратегії, що визначають напрямки та методи управлінської діяльності. В країнах протестантської традиції управлінці проводять молитовні сніданки, регулярно відвідують церкву, беруть участь у богослужіннях і досягають успіху шляхом важкої праці.  Сподіваюсь, що це допоможе нашим українським посадовцям переосмислити роль духовних та  християнських цінностей в житті суспільства та держави»


Варто нагадати, що днями раніше книга була презентована  урядовцям та народним депутатам у Парламенті під час Круголого столу на тему: «Ефективність реформ в умовах кризи». Захід відбувся з ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання  «За духовність, моральність та здоров’я України»