Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Храм в Єрусалимі

 

У Святому Писанні є вірші, в яких написано: «Hе­хай нiхто не спокусить вас нiяк: бо день той не прийде, поки не прийде ранiш вiдступлення i не вiд­криється чоловiк грiха, син погибелi, який противиться i звеличується над усiм, що зветься Богом‚ або святинею, так що в храмi Божому сяде вiн, як Бог, і за Бога себе видаватиме.» (2 Сол. 2:3,4). Часто виникає запитання, про який саме храм йдеться в цьому уривку. Якщо мається на увазі Єрусалимський храм, – то коли він може бути відновлений? Чи можна про це більше дізнатися з Біблії?

 

Є різні думки щодо відновлення храму в Єрусалимі.

Згідно Євангелія, храмом Духа Божого являємося ми самі: «Хiба не знаєте, що тiла вашi є храм Святого Духа, Який живе у вас i Якого ви маєте вiд Бога, i ви не свої?» (1 Кор. 6:19).

Коли Ісус сказав на Голгофському Хресті «Звершилося!» (Ін. 19:30), то «… завіса храму роздерлася надвоє, зверху донизу;» (Мф. 27:51) – Дух Святий, Який був у Храмі, в Святому Святих, тепер вийшов із храму і вилився на всяку плоть через жертовну Кров Ісуса Христа. Після цього Дух Святий може наблизитися до кожної людини. І та людина, яка вірою визнає Ісуса Христа Господом, – отримає Духа Святого, а отже, отримає спасіння. Тому, після Голгофського Хреста кожна людина, віруюча в Ісуса Христа, являється храмом Духа Святого! І те, що віруючі проповідують це Євангеліє, і являється саме тим, що Ісус сказав: «А ви – рiд обраний, царствене священство, народ святий, люди вiдновлення, поставленi для того, щоб сповi­щати чесноти Того, Хто покликав вас iз темряви у чудове Своє свiт­ло;» (1 Пет 2:9). Тепер кожен із нас являється священиком Бога живого, який несе благу звістку про Христа. Отже, швидше за все, цього храму не буде, тому що згідно усіх місць з Писання ми бачимо, що йдеться все ж таки про наше тіло, а не про будівлю храму.

Стосовно того, що сатана сяде в храмі Божому, – на жаль, так воно і відбувається, тому що храм Божий – це ми. І сатана проникає у серце (в храм Божий) і спокушає віруючих цим світом, багатством, гордістю, марнославством і т.п. Про віруючих людей написано, що «… через збільшення беззаконь охолоне любов у багатьох.» (Мф. 24:12); «Бо встануть лжехристи і лжепророки і дадуть знамення і чудеса, щоб спокусити, якщо можливо, і обраних.» (Мк. 13:22).

 

Також якщо розглядати з приводу другого храму, Ісус говорив, коли учні підійшли і сказали: «Учителю, подивись, які камені і які будівлі! Ісус сказав йому у відповідь: бачиш ці великі будівлі? Все це буде зруйноване, так що не залишиться тут і каменя на камені.» (Мк. 13:1,2). Це також була воля Божа. Без Його волі нічого не може відбуватися! Усі ми живемо в дуже цікавий час – в останні дні, І багато хто з людей вже отримали одкровення щодо цього. Якщо все ж таки третій храм будуть будувати – це буде воля Божа, І ми це побачимо, якщо будемо живі. Але, Духа Божого у Святому Святих там не буде. Якщо зібрати всі місця з Писання, – то даремно пролилася Кров Христа. Бог хоче спасти весь світ, а отже, необхідно, щоб Дух Святий вилився на всяку плоть! Для того, щоб роздерлася завіса в храмі, щоб Бог вийшов із Святого Святих, потрібно було розіп’ясти плоть Христа – понести покарання за всіх людей, щоб Дух Святий вийшов із храму і вилився на всяку плоть, щоб кожен зміг отримати спасіння.