Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

У Біблії Сам Господь говорив учням про Своє друге пришестя: «Отже, коли скажуть вам: «ось Він у пустелі», – не виходьте; «ось Він у потаємних кімнатах», – не йміть віри. Бо, як блискавиця виходить зі сходу і з’являється аж до заходу, так буде пришестя Сина Людського. Бо де буде труп, там зберуться орли.» (Мф. 24:26-28). Чому Ісус сказав нікому не вірити, якщо хтось скаже, що Він прийшов? Що означає вірш: «Бо де буде труп, там зберуться орли.» (Мф. 24:28)?

Йдеться про те, як учні запитали Ісуса про Його друге пришестя. Відповідь Ісуса «не йміть віри» була такою тому, що ми дізнаємося про Його пришестя тільки Духом Святим, а не від людини. Ми навіть не дізнаємося про це якимось видимим чином! Тим більше, написано, що сатана «…набирає вигляду ангела свiтла,…» (2 Кор. 11:14) і «…творить великі знамен­ня, так що й вогонь зводить з неба на землю перед людьми.» (Одкр. 13:13).

Тобто, за зовнішніми, плотськими, фізичними ознаками – дії сатани схожі на пришестя Ісуса Христа: як блискавка від сходу до заходу у Христа, так вогонь з неба у сатани. Як ми зможемо визначити? – адже це майже однакові явища!

Але, Ісус сказав не виходити, якщо хтось нам скаже. Чому? – та тому, що ми маємо відчути Його пришестя Духом Святим, у своєму серці, а не почути вухами чи розумом від якоїсь людини. Можна не бачити небо, сидячи у якомусь підвалі, але, все рівно Духом Святим дізнатися про пришестя. Це – внутрішнє відчуття – як написано: «Цей самий Дух свiдчить духовi нашому, що ми – дiти Божi.» (Рим. 8:16), і ми будемо мати водительство Духа Божого: що Господь – тут, що Він уже прийшов.

Якщо ви маєте Духа Божого і знаєте Його голос, то ви дізнаєтеся, що Він прийшов. А якщо у своєму серці ви не почули, що прийшов Господь, якщо Дух вам не проговорив – значить, це прийшов не Господь. Написано: «Бо всi, кого Дух Божий водить, є Божi сини.» (Рим 8:14). Тому, усі, кого водить Дух Божий, повинні отримати відгук у своєму серці про те, що Господь прийшов. Жодна людина не може вам сказати, що ось там Господь, тільки Сам Господь скаже вам, що Він прийшов. І якщо ви маєте Духа Божого – не хвилюйтеся, – у вас прямий зв’язок із Богом, Він перший вам скаже.

А стосовно того, що написано: «…де буде труп, там зберуться орли…» – одна з версій тлумачення цього вірша, що це – прислів’я, яке стверджує явне: що так, як орли збираються там, де труп, так і ви будете знати про те, що Він прийшов: тільки Духом, а не від інших людей! Це означає те, що не потрібно вірити іншим людям, а потрібно вірити тільки Духу, Який є всередині вас. Тому, не слухайте нікого, що прийшов Господь, чи що Він прийде у якийсь час, слухайте своє серце: Бог Сам скаже вам про Свій прихід.