Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 


Із Святого Писання ми бачимо, що Ісус відправляв своїх учнів проповідувати не поодинці, а по двоє – «І покликавши дванадцятьох, почав посилати їх по двоє, даючи їм владу над нечистими духами.» (Мк. 6:7). Який сенс у повелінні Ісуса Христа, щоб учні ходили проповідувати не самостійно? Чи потрібно сьогодні й нам чинити так, як Ісус сказав учням?
 
Коли ми знаходимося в церкві – ми відчуваємо себе більш вільними, тому що там немає спокус, і більш сильними, тому що ми разом із братами, а, отже, – більш захищені від світу. Але, коли ми виходимо із церкви в світ – ми вже менш захищені, тому що весь світ лежить у злі, і він – ворожий нам: «Ми знаємо, що ми вiд Бога i що весь свiт лежить у злi.» (1 Ін. 5:19). І хоча всередині нас і є Дух Божий, – у нас все рівно є плоть, і нам весь час потрібно докладати зусиль, щоб протистояти спокусам. Всередині людини відбувається постійна боротьба плоті й Духа – «… плоть бажає противного духовi, а дух противного плотi: вони одне одному противляться, так що ви не те робите, чого хо­тiли б.» (Гал. 5:17). І коли ми знаходимося десь у світі, на роботі, чи ще десь, де всі – невіруючі, то наша плоть почувається добре, як вдома, а ось наш дух – страждає. І якщо дух ще слабкий, якщо плоть ще не розіп’ята на хресті, то вплив світу може мати сумні наслідки: «Hе обманюйтесь: лихі товариства псують добрi звичаї.» (1 Кор. 15:33).
Тому, Господь сказав, що прийде за Своєю Церквою. І тому, Господь відправляв своїх учнів по двоє: щоб вони були сильнішими, щоб підтримували одне одного у боротьбі проти плоті. Тому-то, коли брати разом, то Господь серед них: «… бо, де двоє чи троє зібрані в ім’я Моє, там Я серед них.» (Мф. 18:20). Якщо двоє чи троє разом у Христі, то це – сила Божа, тому що Сам Бог з ними, і диявол не може там знаходитися. А якщо людина одна – їй складніше, тому що у неї все одно є плоть, яка противиться Духу. А коли двоє, троє, чи церква – там серед них Господь, і Він дає їм силу перемагати диявола, перемагати свою плоть – у цьому проявляється сила Божа.

Автор – Олексій Волченко