Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Програма: «Світлі Гості»

Ведуча: Галина Львівна Волченко
Гість: Вадим Шипілов – Єпископ Української

Асоціації церков «Блага звістка»:

«На щастя, в людей є багато проблем, які підштовхують їх до пошуку Бога.»





Пастор Вадим Шипілов поділився зі слухачами радіопрограми «Світлі Гості на Світлому радіо» історією власного навернення до Господа.


Ще з дитинства, виховуючись у атеїстичній родині, Вадим підсвідомо розумів, що є Хтось, Хто керує всесвітом, і взагалі – життям на землі. У дванадцять років Вадим прийняв рішення прийняти водне хрещення в православній церкві. Рішення було спонтанним, оскільки про віруючих Вадим ніколи раніше не чув, а будь-які християнські обряди в родині не звершували. Вже згодом він усвідомив, що те бажання прийняти водне хрещення, було водительством Духа Святого. Проте, після водного хрещення, Вадим забув про Бога на довгих тринадцять років, хоча питання «А що ж буде після фізичної смерті?» цікавило Вадима завжди.


Пастор Вадим Шипілов звернув увагу на проблеми в його житті, коли вони торкнулися найціннішого для нього – власної сім’ї. Це було пов’язане з відносинами, які поступово руйнувалися через жорсткість, гордість, гнів, та інші риси, витоки яких ішли з сім’ї, у якій Вадим виріс. Всередині свого серця Вадим відчував, що він чинить неправильно, його ранило таке ставлення до найрідніших людей. Але він не знав, як це змінити, як зруйнувати ті твердині, які сформувалися у його серці. Щоб врятувати сім’ю, Вадим з родиною переїжджають в інше місто, залишивши і роботу, і дім. Саме тоді Вадим і згадав, що є Той, Хто в силах врятувати те, що  для нього цінне. Прийшовши одного разу на зібрання віруючих, куди Вадима з дружиною Світланою запросила її мама, він відчув Божу присутність. Вадим відчув, як всередині його серця загорівся вогонь Божої любові, і почув голос: «ти можеш більше не грішити. Я приймаю тебе таким, який ти є. ти можеш почати все спочатку.». Так він отримав свободу від чужих думок. Вадим вийшов на покаяння, а вже із зібрання вийшов новою людиною.


Першим кроком до звільнення від тих проблем, які ледь не зруйнували сім’ю Вадима, було визнання і усвідомлення, що він більше не хоче жити з роздратуванням, непрощенням, заздрістю, гордістю.  Вже згодом Вадим простив свого батька, з яким фактично не було відносин, проте, були взаємні обов’язки. Налагодились стосунки і з дружиною Світланою, яку теж почав змінювати Господь. Пастор Вадим Шипілов отримав одкровення, що любити дружину, як своє тіло (Еф. 5:28) – значить те, що коли вона чогось потребує, він повинен відмовити собі на її користь. Сьогодні родина Шипілових живе християнськими цінностями, являючись прикладом для багатьох людей.


Бог звершує надзвичайні чуда в житті людей. Серед знайомих пастора Вадима Шипілова є служитель, який пізнав Бога просто під час перегляду фільму про Ісуса Христа. Життя людини змінює не Біблія, як релігійна література, не наставляння вчителів, а саме відносини з Богом. Біблія – це мова, якою Бог розмовляє з людьми.


Крім історії зі свого життя, пастор Вадим Шипілов поділився свідченням Божої слави – історією навернення до Господа одного чоловіка, в минулому сильно залежного від алкоголю, який фактично втратив і сім’ю і все, що у нього було. За молитвами своєї доньки, а потім і дружини, Господь звершив чудо в житті цієї родини: прямо в кімнату до того чоловіка прийшов Ісус. Після зустрічі з Ним його серце змінилося, він отримав свободу і сьогодні той чоловік – служитель, пастор.



Важливі думки:


Тільки дружина знає, який я насправді.


Зцілення сім’ї – спільна робота як чоловіка, так і дружини.


Найближча людина для мене – моя дружина.


Моя дружина для мене – дар Божий.


Я – свідок Ісуса Христа, тому що зустрівся з Ним особисто.