Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 
У Міністерстві освіти і науки України відбулась історична подія - церемонія вручення перших свідоцтв про державне визнання документів про вищу духовну освіту, наукових ступенів та вчених звань, виданих вищими духовними навчальними закладами, повідомляє прес-центр Світлого радіо «Еммануїл».

Як відомо, державне визнання документів про вищу духовну освіту здійснюється на виконання положень закону «Про вищу освіту», постанови Кабінету Міністрів №652 «Про державне визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання, виданих вищими духовними навчальними закладами» та низки наказів МОНУ.
 
Для цього було створено 2 комісії - Комісію з державного визнання документів про вищу духовну освіту та Комісію з державного визнання документів про наукові ступені та вчені звання.

Рішення щодо визнання 106 документів про вищу духовну освіту, 5 документів про присвоєння вчених звань, а також 9 дипломів про присудження наукових ступенів було ухвалено у вересні цього року.

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, Україна є єдиною країною, у якій здійснюється державне визнання не лише дипломів, виданих після прийняття рішення про визнання, а й раніше виданих дипломів духовних навчальних закладів.

В урочистостях взяли участь члени комісій із державного визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання, випускники вищих духовних навчальних закладів, представники релігійних організацій України, члени Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при МОНУ.