Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Під такою назвою в Харкові 18 березня пройшла обласна молодіжна конференція. Про це повідомляє сайт "Харків для Христа". http://ecb.kh.ua/

Відкриваючи зустріч молитвою, пастор церкви «Благодать» Дмитро Гончаров побажав молоді любити Господа, а також зізнався, що не пам'ятає, щоб збиралося так багато молоді в цій церкві (у залі було понад 400 осіб), чому він був дуже радий. 

Музичну частину проводила група «Бет - Ел» ( Дім Божий) з Луцька. Своїм співом налаштовувала на прославлення Бога. Соліст групи Петро став для багатьох прикладом, адже у своєму житті йому доводиться долати фізичні проблеми. Але він не сумує, а всім серцем прославляє Господа. У дитинстві Петру зробили щеплення, після якого він став інвалідом.

Тривалий час Петро знаходився без руху, потім опинився в інвалідному візку, і лише через п'ятнадцять років все-таки зміг встати на ноги. Хоча він і ріс в сім'ї віруючих, мав смуток і розчарування. Мама і друзі молилися про нього, незабаром Петро прийняв Бога в серце, став займатися музикою і почав служити Йому співом у музичній групі, писати композиції.



Заявлена тема конференції була інтригуюча і викликала інтерес у молоді. На всі питання молодих людей відповідав Станіслав Грунтковський. Він зазначив, що перш ніж сказати "люблю" і створити сім'ю, необхідно сказати "люблю" Богу, створити міцні відносини з Ним. Як ми любимо Господа, наскільки цінуємо Його любов до нас? Чи готові слухатися Його? Сьогодні можна почути від людей звинувачення й закиди на адресу Бога: куди дивиться? Може хтось скаже, все життя для Бога марне.

Один молодий чоловік втратив свого батька в результаті нещасного випадку і заявив: Бог зробив мені боляче, тепер я буду робити Йому теж боляче. Сумно, коли люди так чинять. Ми повинні любити Господа всім серцем, пам'ятати: Він керує нашим життям. Бог хоче взаємної любові.

Перед тим, як комусь сказати "я тебе люблю", потрібно пройти процес трансформації. Своєрідний шлях змін у житті, характері.

У Божих Заповідях ми знаходимо, що потрібно шанувати своїх батьків. Перед тим, як створити сім'ю, необхідно навчитися слухатися своїх батьків, приймати їх, прислухатися до їхньої думки. Бога турбує проблема сімей, Він хоче бачити міцні християнські сім'ї. Сьогодні йде велика боротьба за сім'ї, тобто є той, хто хоче, щоб вони були зруйновані. Тому всі: і батьки, і діти повинні розуміти: потрібно зберігати відносини один з одним, вчитися прощати.

Батьки несуть відповідальність за своїх дітей. Так, до 5 років вони виступають у ролі «опікунів», коли потрібно особливе піклування про дитину. Це передбачає зміну памперсів, годування з ложки тощо. З 6 до 12 років батьки - «поліцейські». Вони контролюють перегляд контенту по телевізору, в інтернеті. Застосовують покарання, коли це буде потрібно.

Далі, коли вік дітей досяг позначки з 12 до 17 років, тут тато і мама - «тренери». Вони вчать корисних вправ: коли потрібно вчасно встати, допомагають розставити пріоритети серед різноманіття важливих справ. З 18 років батьки виступають у ролі «консультантів». Після цих пояснень Станіслав закликав молодь обирати своїх «тренерів і консультантів»: тат і мам, а не однолітків.

Шлюб необхідно укладати вже щасливими, не сподіватися, що коли я створю сім'ю, тоді прийде щастя. Щасливе життя можливе лише тоді, коли налагоджені відносини з Богом, створені добрі стосунки з рідними, коли є досвід в розумному розпорядженні часом і фінансами.

Для молоді була можливість почути відповіді на питання, які їх цікавили: як будувати стосунки до шлюбу, як правильно відповісти хлопцеві, якщо він не подобається. Для присутніх була цікавою історія знайомства Станіслава зі своєю дружиною Аллою. R. S. У недільний день група «Бет – Ел» взяла участь у служінні церкви «Преображення». Один хлопчик із недільної школи після служіння дякував Богові за те, що у нього є ніжки, і що він також хоче прославити Бога співом.