Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

В «Університеті менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України відбулася презентація результатів українсько-литовського проекту - колективної монографії «Розвиток духовного контексту виховання у глобалізованому світі».

Монографія була складена і підготовлена в 2016 р. професором Йонасом Кевішасом з Вільнюса. Автори монографії: проф. Й. Кевішас, єпископ Є. Бартуліс, акад. А. Гайжутіс, акад. І.Д. Бех, Л. Кашаускенє, проф. О.М. Отич, проф. А.М. Растригіна, проф. О.М. Олексюк, проф. А. Карась, проф. С. Сідарас, проф. Д. Клумбіте, проф. Л.Л. Хоружа, доц. Д.Д. Отич, доц. З. Мальцене, доц. Р. Кондратене, доц. Н. Кардяліс.

Метою колективної монографії стало обґрунтування розвитку духовності виховання як явища сучасної дійсності, як педагогічної проблеми та як компонента педагогічного процесу.

Автори розкрили особливості духовності виховання, схарактеризували чинники та обставини, що виникають в соціальному середовищі під впливом історичної спадщини нації та сучасної глобалізації світу.

Під час презентації було підкреслено актуальність і сучасність проблеми, перспективи впровадження в практику з урахуванням інтеграції в систему ЄС, а також важливість міжнародного співробітництва вчених та внесок України та Литви в розкритті і дослідженні цієї проблеми.

До участі були запрошені науковці, педагоги, представники духовенства, громадські діячі, представники мас-медіа, студенти, повідомляє прес-центр Світлого радіо.