Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

У Національному університеті «Острозька академія» відбувся перший Всеукраїнський з`їзд педагогів із предметів духовно-морального спрямування.

До університету прибуло 250 учителів із 24 областей України. Серед них – працівники Міжнародного громадського об’єднання «Надія – людям» на чолі з керівником відділу освіти, делегатом з’їзду Олександром Бондарчуком.



Захід розпочався й завершився молебнем у студентсько-викладацькому храмі преп. Федора Острозького університету «Острозька академія».

На пленарному засіданні та в ході секційної роботи основна увага була приділена аналізу стану духовно-морального виховання у вітчизняних дошкільних, середніх та вищих навчальних закладах та перспектив викладання предметів духовно-морального спрямування в контексті концепції Нової української школи.



Усі присутні були одностайні в розумінні сенсу та підтримки необхідності збереження та поглиблення духовної складової в процесі виховання.

За результатами з’їзду делегати ухвалили резолюцію та звернення до керівництва держави із закликом щодо сприяння поширенню предметів духовно-морального спрямування серед освітніх установ різних рівнів. Зокрема в документі зазначено:

«...Наголошуємо на першочерговій необхідності забезпечення належного виховання дітей і молоді України на засадах традиційних для нашого народу духовних і моральних цінностей, зокрема у контексті національно-патріотичного виховання, забезпечення для цього викладання предметів морально-духовного спрямування. До переліку компетентностей Нової української школи, як пріоритетну, варто увести духовно-моральну компетентність. Із метою забезпечення подальшого викладання предметів духовно-морального спрямування у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладах пропонуємо Громадській раді з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України узагальнити пропозиції делегатів З’їзду щодо інтеграції духовно-морального виховання у вітчизняну систему освіти та подати їх на розгляд Міністерства освіти України. Міністерству освіти пропонуємо розглянути питання щодо формування виховного ідеалу випускників закладів освіти на основі духовно-моральних цінностей із подальшим розробленням відповідних виховних програм...».