Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Народний депутат України, голова Міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України» Павло Унгурян узяв участь у роботі Першого Всеукраїнського з’їзду педагогів із предметів духовно-морального спрямування, що проходив 23-25 червня в Національному університеті «Острозька академія» (Острог, Рівненська обл.).

Депутат щиро подякував організаторам з’їзду, науковцям та вчителям із цих дисциплін за послідовну роботу у формуванні основ духовно-морального виховання молоді та дітей:

«Усі народні депутати повинні були пройти в дитинстві цей курс. Але тоді ще не було предмету християнської етики. Наше з вами завдання, щоб майбутні народні депутати, які зараз навчаються в школах чи дитсадках, стали високодуховними, патріотичними та професійними людьми» , - сказав парламентар.

Павло Унгурян зазначив, що у Верховній Раді України вже понад 10 років існує молитовна депутатська група, яка складається з представників різних політичних сил та конфесій. Її учасники моляться і читають Слово Боже перед тим, як іти працювати до сесійної зали. За його словами, лише духовні та християнські цінності можуть зробити українську державу успішною та процвітаючою. Для цього потрібно керуватися принципами Реформації, що 500 років тому призвела до якісних змін в усіх сферах життя європейського суспільства:

«Місія України, яку вона має виконати в сім’ї європейських народів - нагадати нашим братам і сестрам з Європейського континенту, що саме завдяки Божому слову та ідеям християнства Європа стала успішною» .

З урочистою промовою до присутніх звернувся Ректор Острозької академії Ігор Пасічник. За його словами, місце проведення з’їзду обрано не випадково:

«Це абсолютна закономірність, що з’їзд представників, які несуть високу духовність, високу мораль відбувається в стінах першого вищого навчального закладу східної Європи — Острозької академії. Адже ще у ХVI столітті тут був сформований потужний центр освіти, науки, культури та, в першу чергу, духовності. Саме в Острозі побачила світ унікальна книга — перше повне видання всіх книг Святого Письма церковнослов’янською мовою — Острозька Біблія».

У процесі роботи з’їзду учасники напрацювали низку документів. Зокрема, прийняли звернення до керівництва держави, очільників церков, освітян та ЗМІ з метою подальшого викладання предметів духовно-морального спрямування та виховання патріотизму дітей і молоді.