Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

30 вересня в столиці штату Каліфорнія відбулось щорічне святкування Дня незалежності  України, яке  зібрало тисячі українців з усього Західного узбережжя США. Святковий день пройшов під гаслом «Разом до перемоги!». 

Учасниками заходу стали дипломати Генерального консульства України у Сан-Франциско і посол України в США Валерій Чалий. Серед почесних гостей -  делегація з України, яку очолив народний депутат, голова Міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України»  Павло Унгурян. У своєму вітальному слові депутат закликав присутніх не забувати про свою Батьківщину та український народ: «У  нас  чудова держава, яка має всі шанси стати успішною в економічному, політичному, соціальному  та культурному сенсі. Нам потрібна ваша підтримка і молитовна допомога», - зазначив він.

«Навіть якщо зараз ви далеко від України, не забувайте про державу, в якій ви народились - бережіть свою мову, культуру, історію і моліться за майбутнє наших дітей. Для Бога нема кордонів, для Нього ми всі брати та сестри»

В рамках свого візиту до США  делегація  відвідала  також громади та церкви української діаспори, де була звершена молитва за Україну.

Українську діаспору у  відео зверненні привітали також Президент України Петро Порошенко і секретар РНБО Олександр Турчинов.