Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Вселенський Патріарх Варфоломій

Вселенський Патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію об’єднаної Православної Церкви України. Церемонія підписання відбулася у патріаршому храмі Святого Георгія.

Патріарх Варфоломій та Предстоятель Епіфаній виголосили молитву, після якої очільник Вселенської Патріархії скріпив документ про незалежність Української Церкви своїм підписом, повідомляє РІСУ.

 

А на свято Різдва Христового   Предстоятель Помісної Православної Церкви України Епіфаній відправив літургію у храмі Святої Софії.

Цьогорічна різдвяна служба була особливою. Із Стамбула Томос про автокефалію привезли до Києва і Предстоятель ПЦУ разом із Президентом України урочисто внесли документ до храму.

Участь у святковій літургії взяли ієрархи та священики Помісної Православної Церкви України, депутати, представники уряду, військові капелани, волонтери.

Після служби Томос перенесли у Теплу Софію, де його зможе побачити кожен охочий. Доступ до документа буде вільним. Цікаво, що Томос для Української Церкви спеціально виготовив іконописець та каліграф ієромонах Лука з афонського монастиря Ксенофонт. Про це інформує РІСУ.