Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

На Світлому радіо в програмі «Наша освіта» пройшла зустріч із доцентом кафедри культурології Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова, викладачем кафедри богослов’я Київської духовної академії і семінарії, релігієзнавцем Віталієм Хромцем.

Гість поділився зі слухачами основними аспектами розвитку богословської освіти в Україні. Зокрема він розповів про визнання документів про вищу освіту, наукові ступені та вчені звання, видані вищими духовними навчальними закладами, зазначивши, що українське законодавство останнім часом активно сприяє розвиткові подібних закладів.

Науковець представив магістерські програми з психологічного консультування й капеланства та соціально-політичної етики й теології, що впроваджуються в Національному педагогічному університеті. Він відмітив високий рівень вмотивованості студентів цих програм, адже більшість із них є діючими капеланами.

Гість окреслив оптимістичні перспективи заснування в Україні християнських освітніх навчальних закладів різних рівнів, а також наголосив на позитивному досвіді вітчизняних християнських шкіл ( у тому числі й вищих), що виникли за роки незалежності.