Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 
«Українське суспільство зараз прощається з атеїстичним минулим, не 25 років тому, а саме зараз, після закону про декомунізацію», - зазначив у програмі «Особливий різдвяний гість» на Світлому радіо «Еммануїл» депутат Верховної Ради України, координатор оргкомітету R500, голова міжфракційного депутатського об'єднання у Верховній Раді України "За духовність, моральність та здоров'я України" Павло Унгурян. І хоча останні десятиріччя, за словами депутата, знаменувалися релігійною свободою, зараз існує загроза перейти від атеїзму до лібералізму, що руйнує християнські цінності.

Говорячи про роботу об’єднання, в якому налічується 100 депутатів, Павло Унгурян підкреслив, що «ми не беремо участі у брудних політичних іграх, інтригах, не займаємося банківським чи аграрним секторами, а відповідаємо за розвиток духовно-моральних християнських цінностей в українському суспільстві".

Майже 10 років в українському парламенті відбувається вивчення Біблії, більше 20 депутатів регулярно займаються дослідженням Божого Слова. А на місцевому рівні, зазначив депутат, в обласних радах започатковано традицію молитовних сніданків.

За словами Павла Унгуряна, за ці роки є вагомі здобутки в роботі міжфракційого депутатського об’єднання і протестантської парламентської спільноти: нещодавно з перевагою в 4-5 голосів вдалося зупинити рішення ПАРЄ щодо легалізації сурогатного материнства в Україні. Також справжнім благословенням, зазначив депутат, є підписання Президентом України указу про відзначення в Україні 500-річчя Реформації. І першим масштабним заходом, що розпочне рік Реформації, сказав Павло Унгурян, стане Всеукраїнський флеш-моб на столичній Європейській площі «Україна та світ святкують Різдво Христовe разом», в якому візьмуть участь близько 2000 хористів.

На завершення програми Павло Унгурян запевнив, що буде разом із однодумцями й надалі боротися, щоб Україна зберегла свою християнську ідентичність, а духовна реформація проклала шлях для реформ і в інших сферах політичного, економічного та суспільного життя.