Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

«Мандруємо Україною»

Чи знаєте ви, що в Херсонській області є своя пустеля? Зветься вона Олешківські піски, і це – єдина пустеля в Європі! А ще саме у Херсонській області є іще одне природне диво – рожеве «мертве море». Чим спекотнішим видається літо – тим більше води випаровується із озера, і тим більш насиченого червоного кольору набуває ропа. А, відступаючи, вода залишає на березі тони білого соляного «піску». Влітку його можна сплутати зі снігом!
 
У Тернопільській області є найдовша гіпсова печера у світі! Вона має назву Оптимістична, і має протяжність довжиною понад 216 км.
 
Озеро Синевир – найбільше озеро Українських Карпат, вважається найкоштовнішим природним скарбом України. Унікальність озера в тому, що вода у ньому ніколи не виходить з берегів, навіть, під час найбільших паводків. А все тому, що на дні озера є отвір, який слугує своєрідним природним регулятором рівня води в ньому!
 
Кожна область України може розповісти про свої природні дари, про людські здобутки. Для наших маленьких слухачів ми вирішили зробити окрему програму про те, якою незвичайною є наша країна, куди варто поїхати, і що треба знати про нашу рідну землю.
 
«Мандруємо Україною» разом – щодня о 20:50, вже з 18 липня!