Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

15-ти річчя мовлення Світлого радіо



9 червня Світле радіо відзначало 15-ти річчя свого мовлення. Ми отримали надзвичайно велику кількість привітань від пасторів, служителів, виконавців християнських пісень, від наших дорогих слухачів, партнерів та волонтерів. Дорогі слухачі, приймайте ці теплі слова побажань від лідерів Церков України, адже, ви – частина великої, світлої радіородини!
 
 
Голова ВСЦ ЄХБ Валерій Степанович Антонюк:
 
«Світле радіо – це християнське радіо, з якого лунає дуже багато тих важливих речей, які має чути наш сучасник. Світлі новини потрібні всім. Я бажаю вам розвитку, Божого благословення, і безумовно, ми молимося про те, щоби ваші передачі продовжували лунати в ефірі, щоб це приносило благословення в кожен дім. Знаєте, це дуже приємно, коли можна зранку увімкнути приймач (або додаток у смартфоні), коли можна увечері, навіть, уже відходячи до сну, просто чути християнські радіопередачі на різну тематику. Це нас збудовує, це нас підтримує. Для всіх слухачів я хотів би просто побажати, щоб ми могли за нашими можливостями і, навіть, більше за наші можливості підтримувати радіо – своїми внесками, своїми пожертвами, навіть, невеликими. Якщо ми це будемо робити – регулярно чи час від часу, я думаю, що це те, що необхідне як наше спільне служіння сьогодні для усіх людей в Україні. Нехай українці чують Світле радіо! Це моє побажання команді, і побажання для тих, хто слухає вас. Радіо «Еммануїл» – це хвиля, яка відразу нас переводить в небесний простір. Відчувається, що це не гармидер землі, а це – порядок, це Божий дизайн, це Боже збудування, і тому серце відкривається. Навіть, якщо на хвилинку ви десь почули цю християнську передачу, цей Божий посил, затримайтеся: ваше серце відкриється.»
 
 
 
Старший єпископ СВЦ ХЄВ України Василь Федорович Райчинець:
 
«Хай Господь вас благословить, ви добру справу робите. Дуже важливо – говорити просто, зрозуміло і доступно. Говорити правду Божу, яка є доступна від пастуха і аж до професора. Говорити її, не затягуючи час, тому що слухати – це теж величезна праця. І для того, щоб люди слухали, потрібно говорити коротко, потрібно говорити ясно, і потрібно говорити завжди правду Божу, яка не змінюється: ані історією, ані політикою, ані економікою – нічим. Тому, проголошувати правду Божу потрібно наскільки богонатхненно, щоб люди не засинали і не врозумлялися сновидіннями біля радіоприймачів, а слухали і настановлялися тією благословенною правдою, яка вічно світла і вічно нова. Якщо у вас є такі часи, коли замість «дякую» – критика, пам’ятайте: ви на правильній дорозі, і з вами – Господь. Перемога буде…»
 
 
 
Єпископ Української Лютеранської Церкви В’ячеслав Володимирович Горпинчук:
 
«Ми вас дуже любимо, дуже шануємо і прагнемо далі спілкуватися. Молимося, щоби Господь вас благословляв далі на ваше служіння. Якщо ми не будемо вдячні Богові за нагоду чути християнську проповідь, якщо ми не будемо вдячні Богові за нагоду чути християнську музику, християнський спів, поради або свідчення християн, котрі розповідають про своє життя, про своє ходіння із Господом, про те, що Господь робить у їхньому житті, про те, як Господь допомагав їм, і допомагає, про Божі благословення, або роздуми християнські, як жити, – тоді, звичайно, все перетвориться на рутину. І не буде відповіді віри. Коли є віра в Христа, коли вона буде плекатися, – тоді не буде цього перенасичення Божим Словом. Бо, коли є віра, то це як дитина, котра зростає та хоче їсти. А пожива одна – це Боже Слово. Насамперед, я бажаю залишатися у Слові. Бо наш Господь Ісус Христос каже про те, що ми тоді залишаємося учнями, якщо ми перебуваємо у Слові. І тоді ми пізнаємо правду, і тоді ми маємо свободу. Він каже: «І станете вільні». Я бажаю і працівникам, і слухачам радіо «Еммануїл» завжди перебувати у Слові Божому. Я бажаю і прошу в Господа, щоб Слово Боже лунало через приймачі, через інтернет. Щоб слово, яке проголошує радіо «Еммануїл», було євангельське. Бо ми знаємо, що віра – від слухання…»
 
 
 
Старший єпископ СНЄЦУ Анатолій Іванович Калюжний:
 
«Господь поширює Своє Слово, Він каже: «Ідіть і проповідуйте Євангеліє, ви приймете силу проповідувати Євангеліє». Я дуже радий, що ця сила Духа Святого понесла Євангеліє Світлого радіо далеко в усі куточки через інтернет. Це велике диво, і це велике благословення для багатьох людей. Просто слухайте радіо, будьте відкриті для Бога, для Духа Святого, і ви будете отримувати благословення. Це як Божа роса, завдяки якій ви будете зростати духовно, пізнавати Бога, наповнюватися Його силою і мудрістю, і головне, що у вас буде багато християнської справжньої радості, якої так бракує всім нам сьогодні. Ми всі потребуємо водійства Духа Святого, ми всі потребуємо розуміння волі Божої, і тому Бог використовує радіо як один із дуже потужних Його інструментів…»
 
 
 
Старший пастор церкви «Дім Євангелія» Віталій Володимирович Козубовський:
 
«Світле радіо – це дуже вдала назва. Вона відрізняється від усіх інших назв, тому що це радіо несе світлі слова, світлі думки, світлі ідеї, світлі почуття. Це неймовірно. Справді, треба бути покликаним до цього. Світле радіо покликане робити людей добрішими, робити їх більш довірливими один одному, і, звичайно, довірливими Богові. А те, що ви робите… Розумієте, відгуків може бути більше чи менше, але результат і обсяг цієї праці буде зважено, буде якось відзначено лише тоді, коли ми станемо перед Господом. Тоді буде зважено кожне життя, й ось тоді ми побачимо навіть тих, хто нам не надав ніяких відгуків, але хто слухав, хто радів, хто співав разом із вами, хто разом із вами молився. Таких людей дуже багато. Вони десь тихенько собі проживають, можливо, не надто сміливі, щоби давати якісь відгуки, але ваша праця благословенна Самим Богом, тому нехай Бог вас ще більше благословить.»
 
 
 
Президент Українського Біблійного Товариства Григорій Іванович Комендант:
 
«Ви робите дуже гарну, благословенну працю: у вас обов’язково звучить Слово Боже – чи в запитаннях, чи у відповідях, чи в інформації, чи просто хто приходить і ставить запитання. Мені це дуже імпонує. Тож, нехай Господь благословить Світле радіо. Назва – чудова, і дії, і сама суть – дуже важливі, тому що ви проповідуєте для людей, даєте можливість людям слухати, а деяким – проповідувати Слово Боже. Бажаю вам Божих благословень і хай Господь допоможе натхненно служити далі для народу України. Я молю Господа, щоб Він і надалі благословляв, давав сил, натхнення, тих людей, котрі будуть підтримувати, щоби Слово Боже лунало. Тому що нічого немає важливішого від Слова Божого: «Небо і земля пройдуть, а Слова Мої не пройдуть». Слово Боже зміцнює і сім’ю, і державу… А зараз ми молимось за людей і бажаємо Божих благословень вам, працівникам, у цьому нелегкому служінні, а також тим, хто буде звертатися до вас. Нехай Бог благословить вас, амінь.»
 
 
 
Старший пастор церков «Перемога» Генрі Мадава:
 
«Радіо гарне тим, що можна їхати за кермом, і слухати. Або, якщо людині складно засинати – вона може слухати радіо перед сном. Я дійшов висновку, що людина, яка слухає християнське радіо, бачить хороші сни. Якщо радіо не заважає людині – можна слухати його як наяву, так і уві сні. Залишаємося на одній хвилі, і на одній хвилі з Господом Богом. Я дуже вдячний Богу за те, що є таке радіо, яке мовить Слово Боже. Багато людей потребують цього. Тому,  нехай Бог вас благословить. В усьому, що пов’язано із Богом – з нашої сторони немає обмежень, тому що ми заради Нього й живемо.»
 
 
 
Президент Української уніонної конференції церкви АСД Станіслав Вікторович Носов:
 
«Ми вітаємо вас із ювілеєм, достатньо вже гарним. Нехай Бог особливо вас благословляє у вашому служінні людям та Йому. І, дійсно, це перевага, коли ми можемо транслювати Боже Слово через радіо і багато-багато людей можуть чути Божу звістку. Ми дякуємо за цю гарну команду, дякуємо, Боже, за ці особливі можливості, які відкриті. Дякуємо, дорогий Боже, за те, що є люди, які допомагають і фінансово підтримують це служіння. Ти, Боже, дарував їм це благословення, 15 років ми відчували Твою присутність, Твоє керівництво, тому щиро дякуємо Тобі. Благослови і надалі, щоби звістка Божого Слова звучала найкращим чином, для того, щоб люди, які мають таланти, даровані Тобою, найкраще могли їх використати для служіння, для проповіді Євангелія. Благослови, даруй здоров’я. Нехай мудрість Твоя, Боже, наповнює розум і серце вісткою Твоєю. Просимо також особливих благословень для всіх тих, хто буде чути Твою Божу звістку, Слово Твоє через радіо. Допоможи їм прийняти рішення завжди чути Тебе, завжди відповідати на Твої особливі прохання, для того, щоб мати ці благословення в житті.»
 
 
 
Священнослужитель церкви ХВЄ, директор місіонерської школи «Ковчег спасіння» Ростислав Шкіндер:
 
«Я всіляко благословляю і підтримую ваше служіння, ваш ефір. Це дуже приємно і дуже радісно, Господь славиться через це, й Україна багатшає, і не тільки Україна, але й ті, хто за кордоном слухають, також отримують збагачення Божим Словом та іншими духовними цінностями. Дуже приємно, що у вас різноманітна «їжа»: різні рубрики, різні програми. Така от порада слухачам: вибери рубрику, програму, яка тобі підходить, і стеж за нею, день за днем отримуй підтримку Божим Словом. Сьогодні є додаток, який я собі завантажив. Дуже зручно, знаєте: десь чи в заторі стоїш, ти увімкнув собі додаток і насолоджуєшся Божим Словом. І друге: для того, щоб слухання приносило користь – одразу дисципліновано слід виконувати те, що почув, тому що це – честь і прибуток, коли слухаєш, зростаєш у пізнанні Бога, духовно багатшаєш, накопичуєш духовні знання, а коли їх реалізуєш – це реально приносить благословення в життя.»
 
 
 
Старший єпископ УЦХВЄ Михайло Степанович Паночко:
 
«Я вірю, що люди, які шукають того, що збудовує, того, що їхнє серце прагне, завжди будуть шукати того, що буде на користь для їхньої душі. І, звичайно, що йде велика боротьба, конкуренція, скажімо так, в ефірному просторі, де в інтернеті, через усі ЗМІ з різних боків іде атака на слухача. Все ж таки не варто зупинятись, а варто працювати в тому напрямку, в якому Бог кладе на серце, глибоко усвідомлюючи, що ми з вами робимо Божу справу. І не зупинятись, і не падати духом,  але робити Божу справу. Про це молитись, щоби більше і більше наш народ був відкритим для прийняття істини. Ось що важливо. Це має передувати нашим проповідям, радіоефірам, будь-яким іншим методам. Перед тим має бути потужна така молитовна атмосфера, через яку Бог прихиляв би людей, щоби вони хотіли оце нетлінне, те, що для душі, а не те, що не будує, а тільки забирає час. Отче Небесний, я дякую Тобі, Боже, за всіх, хто брав участь у поширенні Доброї новини через Світле радіо. Я дякую Тобі за всіх, хто працює у радіостудії, хто докладає зусиль, щоби дати добру поживу, добрий духовний харч для нашого народу. Я дякую Тобі за тих, хто підтримував молитовно, фінансово, хто підтримує організаційно, різними шляхами сприяє, щоби Твоє Слово ширилось і зціляло людські душі. Молю Тебе, Отче, благослови весь колектив Світлого радіо, щоб вони відчували велику відповідальність за донесення людям Твоєї правди, про яку Ти сказав: «І пізнаєте правду, і правда вас вільними зробить». Нехай благословення через Світле радіо зійде на кожного слухача, і щоби більше і більше людей нахилилися серцем до правди, нахилилися серцем до Бога, нахилилися серцем до добра, до миру, до любові. І я благословляю всіх працівників, Господи, Іменем Твоїм, усіх слухачів, усіх спонсорів – нехай надалі продовжиться ця праця на славу Тобі, на спасіння людям, на збудову Твоїй Церкві, й усім, хто буде слухати, хай буде на благо. В Ім’я Ісуса Христа, амінь.»