Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 


Рівно тиждень тому, 17 грудня, відбувся ІІ Всеукраїнський жіночий молитовний сніданок.

В Україні такий молитовний сніданок проводять удруге. В цьому році його присвятили темі сім’ї під час війни. Ідейна натхненниця молитовного сніданку – народна артистка України Оксана Білозір, яка кілька років тому перейнялася духом таких заходів за кордоном і нині об’єднує жіноцтво для спільної молитви в Україні.

На сніданок зібрались жінки різних професій, волонтерки, представниці органів місцевого самоврядування, громадських організацій, матері та дружини воїнів, військовослужбовці та жінки-капелани. На молитовному сніданку також були присутні співробітниці Світлого радіо "Еммануїл".

       

Захід почався із прочитання молитви «Отче наш» та зустрічі Віфлеємського вогню, який принесли маленькі пластуни. Від цього вогню миру усі учасниці молитовного сніданку запалили свої різдвяні вогники - свічки.

    

На сніданку був презентований рушник єдності, лунали християнські пісні, панувала невимушена атмосфера міжконфесійного порозуміння та надії на перемогу. Також було проголошено, що українськими майстринями вже вишитий рушник Перемоги, який чекає свого часу. 

Перед проголошенням молитов, учасниці ділились свідченнями, розмірковували про силу молитви захисту, про добрі справи, які є свідченням живої віри, про силу духовних цінностей жінки під час війни та Боже керування людськими серцями. 

Представниці різних конфесій молилися за захисників і захисниць, за кожного, хто в часи війни потребує підтримки, за кожну сім’ю – усі разом просили у Бога сил та перемоги, а генеральний директор ТРК "Еммануїіл" Світле радіо Галина Львівна Волченко повела усіх у молитві про ЗМІ. Завершився молитовний сніданок спільною молитвою. 

   





Ця зустріч вкотре допомогла оцінити силу та цінність молитви - у знаходженні себе під час війни, в об’єднанні однодумців на добрі справи, у допомозі у складних ситуаціях, у доланні страху і порятунку життя. А на згадку про зустріч усі отримали хліб Перемоги.

Прес-служба Світлого радіо «Еммануїл»