Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 
Першою церквою архієпископа Євстратія – була церква у трьох кімнатах старого, малоприємного,і не зовсім підходящого для служіння - приватного будинку. Але, маючи чималий досвід, святий отець каже, що місце Божої присутності визначається не пишністю і красою певної будівлі, а вірою в серці.. І знову таки, оглядаючись назад, згадуючи період атеїзму, часи, коли при храмах стояли дружинники і не дозволяли дітям і молоді відвідувати храм – зараз по особливому цінуєш ту свободу проповіді Слова Божого, яка є в наш час. Сьогодні ми можемо вільно проповідувати, вільно говорити про Бога – це велика радість і благодать Божа.
Святий отець розказав про те, як віра прийшла в його життя. Архієпископ згадує, що у 2014 році йому довелося побувати у Норгвегії з робочою поїздкою. Це була зустріч лідерів церков і релігійних організацій яка проходила в Осло. Під час цієї поїздки архієпископ Євстратій подякував за роботу Норвезького біблійного товариства, і повідомив, що він, власне, є плодом роботи цієї організації, тому що його перша Біблія була як раз цього видавництва. Цю яскраву книгу зі зрозумілими ілюстраціями він попросив у своєї однокласниці. Прочитавши її за два дні, у нього сформувалася одна ціла і дивовижна картина. Хоча і до цього наш гість відчував, що Бог поруч, чув Його голос,– «в тихому віянні вітру» , після того як він побачив Бога в цій Біблії, Слово Боже торкнулося серця Івана Володимировича,і він по сьогоднішній день завдячує Богу, що Він покликав його: Євангелія від святого Івана 15:16 Не ви Мене вибрали, але Я вибрав вас…
Прослухавши програму «Світлі гості» в архівах програм на Світлому радіо, або переглянувши відео запис програми на нашому каналі в ютубі, Ви дізнаєтесь ще досить багато цікавого з життя святого отця, а також у простій і зрозумілій формі почуєте про те, як навчитись розділяти гріх і грішника: перший - ненавидіти, другого любити!