Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Що повинна робити Церква, аби впливати на суспільні процеси? Які законодавчі акти захищають права віруючих? Чи повинні християни мати активну громадську позицію? На ці та інші запитання дав відповідь в ефірі програми «Світлі гості на Світлому радіо» юрист і правозахисник, директор громадської організації «Інститут релігійної свободи» Максим Васін.

Гість зазначив, що українському суспільству вкрай необхідно подолати пострадянську байдужість, адже позитивні зміни зможуть відбутися в нашій країні лише за активної позиції її громадян.

І хоча Церква не може боротися із владою, однак вона повинна заохочувати вірян проявляти дієву громадянську позицію і впливати на події в суспільстві.

За словами юриста, участь християн у благодійних проектах на Сході України, допомога військовим, що беруть участь в АТО на Донбасі, порятунок біженців із окупованих територій нашої країни – все це створює позитивну репутацію Церкви в суспільстві. Адже, як відомо з історії, християнство завжди спонукало країни до позитивних зрушень, до реформації, в основі якої лежить повернення до першоджерел Божого промислу, як для окремої людини, так і для всього людства.