А ще можна просто зануритися у світ духовної художньої літератури та поезії. Такий ось літературний салон також звучить в ефірі кілька разів на добу.
І, звичайно ж, музика! Світла музика! Адже станція має державну ліцензію як музична духовно-просвітницька хвиля - тому в ефірі звучать пісні прославлення, хори, інструментальні та класичні композиції!
І безліч програм на різні теми...
"Богословські бесіди" та "Історія християнства" - програми християнської апологетики і просте Слово для прийняття рішення покаятися і стати Божим дитям!
Господь сказав: «Отже, діточки, залишайтеся в Нім, щоб, як з'явиться Він, то щоб ми мали відвагу та не були засоромлені Ним».
А також Івана 15:4: "Так перебувайте ж у Мені, і Я пробуватиму в вас".
А слухаючи радіо (деякі люди не вимикають його навіть вночі; приймачі стоять у кожній кімнаті; слухають і вдома і на роботі), наш слухач - ваш знайомий або родич, буде постійно перебувати у Божому Слові, яке маленькими фрагментами, цитатами з'являється між піснями і програмами.
 
Найцікавіше, що в невеликій команді працівників та волонтерів Бог дозволив служити віруючим усіх конфесій. Ми говоримо, що, можливо, віруючі люди відрізняються в малому, але єдині в найголовнішому – вони мають порятунок через віру в Ісуса Христа Господа нашого. У нас один Отець - Небесний! Ми проповідуємо Христа розіп'ятого!
Світле радіо «Еммануїл» живе у форматі Божої любові.
Дивовижні речі відбуваються у житті наших слухачів. Спочатку вони впізнають один одного по голосах, потім вони знаходять можливість зустрітися, допомагати один одному, спілкуватися, брати участь у добрих справах допомоги нужденним, служити дітям в інтернатах, одиноким людям похилого віку. Для них радіо стало світлом і джерелом життя!
А ще тричі на день можна передати привіт своїй церкві, привітати з днем народження або ювілеєм свого друга або просто освідчитися у коханні рідній людині! І замовити їй у подарунок гарну пісню!
 
Наша слухачка Ганна: «Хочу розповісти, як я прийшла до віри в Господа. Мені сестра подарувала приймач, налаштувала хвилю і сказала слухати. Спочатку я до цього поставилася не надто серйозно, але іноді стала замовляти пісні. Я з великим задоволенням їх слухала, але з часом мене все більше захоплювало це радіо. Через радіо «Еммануїл» я прийшла до Господа. Дякую Світлому радіо, люблю його і слухаю весь час. Рясних вам Божих благословень».
 
І такою можливістю користуються незалежно від країни проживання. Наші слухачі живуть і в Прибалтиці і в Росії, і в європейських країнах, і в США.
 
БОГОФІНАНСУВАННЯ
А найцікавіше, що в історії радіо «Еммануїл» підтверджується вислів - Що Бог відкриє, то ВІН і забезпечить!
Історично для України це - безпрецедентна історія життя християнського служіння. На радіо немає реклами у її комерційному розумінні.
Радіостанцію підтримують друзі і самі слухачі - партнери. Деяких ми знаємо по іменах, деякі залишаються невідомими, але саме їхня лєпта, часом навіть в останній день місяця, дозволяє оплачувати рахунки за супутникове мовлення, рахунки за радіовежі і трансляцію ефіру у трьох містах-мільйонниках України та областях, комунальні платежі, інтернет, податки тощо.
Жодна церква чи деномінація не взяла на себе повне фінансування радіостанції. Також ніхто не впливає на редакційну політику і основним критерієм для нас є Боже Слово - Біблія.
Ми своєю маленькою командою хочемо ще більше служити нашим слухачам. У нас є молитовна лінія, і ми підтримуємо тих, кому потрібна допомога, зміцнення у вірі, Боже Слово. Бог відповідає на молитви!
Також для киян є час щотижневих зустрічей, де ми разом славимо Господа, молимося і насолоджуємося Божою присутністю, Його Словом Істини і одкровеннями.
Ми повністю на Богофінансуванні. Живемо вірою, нічого не плануємо. Ми живемо в країні, де зараз економічно і політично нестабільно, але Бог дозволяє розвиватися.
Перше місто, де зазвучали наші позивні у 2005 році - Київ!
У 2012 році ми отримали ліцензію на ретрансляцію нашої станції у Львові та області, а у вересні 2014 року вже зазвучали у Харкові та харківській області.
 
Ми щодня молимося за тих, хто молитовно і фінансово підтримує Світле радіо, і просимо Бога дати ще нових партнерів цьому служінню.
 
Багато хто з слухачів радіо «Еммануїл» вже давно не виходить зі своїх домівок через вік або стан здоров'я; багато настільки самотні, що називають своєю «родиною» команду радіостанції; хтось не ходить до церкви, тому що у них багато маленьких діток; деякі люди не можуть читати Слово Боже через поганий зір - але всі вони слухають радіо!
Всі разом - слухачі, друзі, волонтери та колектив, ми кожного разу дякуємо Господу за даровану можливість ще один місяць служити Богові таким ось чином!
 
БОЖЕ всеозброєння та РАДІОСХОВИЩЕ
У цей складний для України час Господь дав ще таке порівняння: що Еммануїл - це радіозахист, радіосховище! Місце, де ми знайдемо спокій під час цієї духовної битви, де знайдемо мир після лавини новин сьогоднішнього дня, що навалюються на всіх з телеекрану або інтернет-порталів. Це місце, де ми наповнюємося любов'ю, набираємося сил і куди нам можна запросити кожного, хто ще не знає нашого Коханого, нашого Учителя, Лікаря, Спасителя і Друга - Ісуса Христа.
Ми віримо, що радіо не лише допомагає духовно зміцнитися віруючим, але й переконує невіруючих.
 
І як це чудово розуміти, що над Україною, над Землею витає Божий Дух, Слава Божа проповідується, радість у Христі проголошується і Ім'я Його величається!!! І ти можеш бути частиною цього!
 
МОЛИТВА
Моліться за наше служіння, якщо Дух Святий нагадає вам про це.
Ми завжди дякуємо Богові за те, що Він дарував нам честь бути причетними до цього. Нам, таким недосконалим, немудрим, слабким... Але Він з нами завжди! Так говорить Його Ім'я! "Еммануїл", що в перекладі означає - З НАМИ БОГ!
І нехай благословить Бог Ваші справи, плани, бажання! Допоможе Вам робити тільки те, що Він має для Вас у Своїй волі! Що буде Їм проговорено, забезпечено і дасть Вам благословення, а Йому СЛАВУ!!!