Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Міжнародний день боротьби за права інвалідів — людей, які, як ніхто, потребують підтримки оточуючих.

5 травня у всьому світі відзначається заснований ООН Міжнародний день боротьби за права людей з інвалідністю. Конвенція ООН про права інвалідів, прийнята 13 грудня 2006 року, покликана дати людям з особливими потребами рівні права і можливості.
Метою Дня боротьби за права інвалідів є сприяння більш глибокому розумінню проблем, пов'язаних з інвалідністю, мобілізація підтримки прав, гідності і благополуччя цих людей. Цей день покликаний ще раз засвідчити, що люди з обмеженими можливостями мають такі ж права на працевлаштування, доступну освіту і інфраструктуру, як і інші категорії громадян.
Тим часом, хоча люди з інвалідністю і обмежені фізично, вони безмежні у своїх здібностях, талантах і прагненні до самовираження. Завдяки величезній силі духу й волі ці люди досягають успіхів у найрізноманітніших сферах: науці, підприємницькій діяльності, художній творчості, мистецтві, спорті. Час показав, що дуже часто люди з обмеженими фізичними можливостями можуть досягти навіть більшого, ніж абсолютно здорові люди.

У нашому суспільстві часто можна почути слово «інвалід». На заході до цього ставляться інакше, що виражено і в лексиці – там ми радше почуємо словосполучення «люди з обмеженими можливостями здоров’я». Звісно, це не радикальний показник, але в Україні, на жаль, люди з інвалідністю - одна із наймалозахищеніших верств населення.
Жодна категорія громадян не повинна залишитися без уваги влади, а також без нашої з вами уваги. Незалежно від національності, релігії, майнового стану, стану здоров’я – ми, як християни і представники Бога на землі, покликані нести світло тим, хто навколо. Особливо, якщо це люди з особливими потребами.

«Віра без діл мертва» (Послання Якова 2:30)