Рейтинг користувача: 4 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаНеактивна зірка
 

Рівноправ’я чоловіка та жінки в Біблії

 

Сьогодні досить часто виникають питання стосовно того, чи є рівними в правах чоловіки та жінки. Існують навіть організації та рухи, які відстоюють права жінок, намагаючись довести, що жінки мають такі ж права в суспільстві, як і чоловіки. А як Бог ставиться до фемінізму? Що про рівноправ’я чоловіка та жінки говорить нам Святе Писання?

 

У Біблії такого рівноправ’я між чоловіком та жінкою немає: «Хочу також, щоб ви дізналися, що всякому чоловiковi голова Христос; голова жінці – чоловiк, а голова Христу – Бог… Бо не чоловiк вiд жiнки, а жiнка вiд чоловiка; i не чоловiк був створений для жiнки, а жiнка для чоловiка.» (1 Кор. 11:3,8,9).

В цьому світі, в плоті, у тому, що відбувається поза нашим серцем, звісно, рівноправ’я не існує. А в Дусі, в серці – перед Богом всі являються рівними і однаковими. Написано: «…  нема ні чоло­вiчої статi, нi жiночої; бо всi ви – одно в Христi Iсусi.» (Гал. 3:28).

Бог створив і чоловіка, і жінку в Дусі в один день: «І створив Бог Людину за образом Своїм, за образом Божим створив її; чоловіка і жінку створив їх. І благословив їх Бог,» (Бут 1:27,28). Це було творення в Серці Бога! Але, в другому розділі Буття ми бачимо, що Бог створив чоловіка з пороху земного, потім шукав йому помічницю-жінку, але не зміг знайти. Бог приспав Адама, взяв його ребро, створив із нього жінку та привів її до Адама. Саме тому, в плоті немає рівноправ’я, а в Дусі – всі рівні перед Богом. Якщо жінка у плотському світі намагається бути нарівні з чоловіком, чи, навіть, більше чоловіка, – тим самим вона робить нещасною не лише себе, але й всю свою сім’ю. Щастя жінки – бути матір’ю, помічницею. Щастя жінки – бути другою після чоловіка, так само, як і щастя чоловіка – бути другим після Христа! У Біблії немає незалежної жінки. Є або донька, або дружина, або вдова: є певна причетність жінки – або до чоловіка, або ж до батька. Це ненормально, коли жінка – сама по собі. І, навпаки, прикрасою жінки є її покірливість: «Так колись i святi жiнки, покладаючи надiю на Бога, прикрашали себе, пiдкоряючись своїм чоловiкам. » (1 Пет. 3:5). Тому, краса жінки полягає в покірливості чоловіку, як і краса чоловіка – в покірливості Христу. Та й взагалі, щастя – бути другим. Бути першим – це від сатани, бо це він навчив людину бути першою, як Бог: «… і ви будете, як боги, що знають добро і зло. » (Бут. 3:5).