Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 


У Святому Писанні є вірш, у якому сказано: «Ось даю вам владу наступати на змій, і на скорпіонів, і на всяку силу вражу; і ніщо не зашкодить вам.» (Лк. 10:19). Що це за влада? Як знайти цю владу? Як цією владою користуватися?
 
Нам здається, що якщо ми станемо віруючими, – тоді ніщо і ніхто не буде шкодити нам – жодна хвороба нас не досягне, жодна потреба до нас не наблизиться, ніякі люди нам не зашкодять!
Але, що ми бачимо? – віруючі все одно хворіють, і, навіть, передчасно помирають. Так, безсумнівно, є також і ті, хто отримують зцілення, проте, це не є масовим явищем. Загалом, люди продовжують хворіти і після молитви за зцілення. Ми бачимо, що віруючі терплять чимало зла та несправедливості у цьому світі, і також ми бачимо багатьох нужденних віруючих!
 
Що ж виходить? – якщо я не можу наступати на всяку силу вражу – на хворобу, на неміч, на заздрість, на образу, на осуд, на похіть, – це означає, що я не маю цієї влади і сили? – отже, я – невіруючий? А, можливо, я взагалі неспасенний? Що, якщо я молюся за зцілення, але, не отримую його? Якщо я молюся за потреби, а вони не вирішуються – це означає, що я – невіруючий? А, може, я – маловірний? Як бути, якщо написано, що ніщо не зашкодить вам, а мені дуже шкодить моя хвороба, потреба, скорбота? Якщо в мене такий біль, така скорбота, що я, навіть, не можу молитися і читати Біблію? Якщо мені усе це шкодить – це означає, що я не маю такої влади? Це означає, що я – невіруючий? Чи я – неспасенний, а чи – маловірний?
Щось тут неправильно, інакше, виходить так, що віруючих і спасенних майже немає?
 
Давайте спробуємо з’ясувати. Зрозуміти про владу, яку нам дав Господь, можна, прочитавши інший вірш з Біблії: «… дякуючи Боговi й Отцевi, Який покликав нас до участи у спадщинi святих у свiтлi, визволив нас вiд влади темряви i ввiв у Царство улюбленого Сина Свого, у Якому ми маємо вiдкуплення Кров’ю Його i прощення грiхiв,…» (Кол. 1:12-14). Тобто, отримати силу могутності Христа, і визволення від влади цього світу, можливо, тільки, ставши частиною іншого світу. Бог визволив нас від влади темряви тим, що Він увів нас у Царство Свого Сина Ісуса Христа.
Для того, щоб визволитися від влади князя цього світу – сатани, потрібно увійти під владу іншого Царя – нашого Господа Ісуса Христа!
Лише перебування у Царстві Божому і визволяє нас від влади цього грішного, земного світу. А, оскільки, наш Цар – Ісус Христос – є «… Цар царів і Господь володарів.» (Одкр. 19:16), то, діти Царя мають таку ж владу над світом, яку має Христос над усім світом! Але, нам, віруючим в Ісуса Христа, потрібно отримати одкровення про Його Царство, про Його спадщину, яку Він приготував для нас – «… щоб Бог Господа нашого Iсуса Христа, Отець слави, дав вам Духа премудростi й одкровення для пiзнання Його i просвiтив очi серця вашого, щоб ви зрозумiли, в чому полягає надiя на Його покликання‚ i яке багатство славної спадщини Його для святих, i яка безмiрна велич могутности Його в нас, що вiрують за дiянням превеликої сили Його, якою Вiн дiяв у Христi, воскресивши Його з мерт­вих i посадивши праворуч Себе на небесах,» (Еф. 1:17-20).
Для того, щоб отримати владу і силу, дану нам Богом, потрібно спочатку отримати одкровення про Нього, про Його Царство, про славну спадщину, приготовану нам від Бога. І лише після того, як ми отримаємо одкровення про Господа, про Небо, – мі пізнаємо велич могутності Бога в нас! Лише тоді в нас буде збудовуватися Царство Бога, тоді ми будемо царствувати над цим світом.
 
Як це відбувається? Коли ми отримаємо одкровення про Небо, що там – незрівнянно краще, то ми вже не будемо дорожити цим тимчасовим, тлінним світом, а вже будемо прагнути всією душею Царства Божого – «… але вони прагнули кращого, тобто небесного; тому i Бог не соромиться їх, називаючи Себе їхнiм Богом; бо Вiн приготував їм мiсто.» (Євр. 11:16).
 
Господь говорить: «Мир залишаю вам, мир Мій даю вам; не так, як світ дає, Я даю вам. Нехай не тривожиться серце ваше і нехай не страхається.» (Ін. 14:27). Тобто, не дивлячись на те, що ми живемо на землі, в якій є болі, скорботи, потреби, горе, війни, – якщо ми увірували в Ісуса Христа – ми перейшли у Його світ, і тоді всі болі, скорботи, потреби – не мають над нами влади, не впливають на нас, не спонукають нас реагувати так, як реагує цей світ. Ми стаємо іншими, не від світу.
 
Допоки ми являємося частиною цього світу, – цей світ має над нами владу. Але, коли через віру в Ісуса Христа, через Його смерть і воскресіння, ми співрозпинаємося із Христом, то «… для мене свiт розп’ятий i я для свiту.» (Гал. 6:14), і тоді світ вже не має над нами влади.
 
Тому, Господь говорить: «Це сказав Я вам, щоб ви мали в Мені мир. У світі зазнаєте скорботи, але мужайтесь: Я переміг світ.» (Ін. 16:33) – тобто, усі скорботи і болі залишаються з нами. Господь не говорить, що визволить нас від них, Він говорить, що визволить нас від УСЬОГО цього світу, у якому є болі та скорботи! Ми знаємо, що цей світ лежить у злі, і що князь цього світу – диявол, і в цьому світі зло залишиться: «Ми знаємо, що ми вiд Бога i що весь свiт лежить у злi.» (1 Ін. 5:19). І ми перемагаємо цей світ тим, що виходимо із нього, тим, що перестаємо бути частиною цього світу. Бог дав нам владу над цим земним світом лише тим, що Він дав нам Свій мир, переселив нас у Своє Царство – де ми стаємо царями і священниками Богу! Написано: «Бо всякий, народжений вiд Бога, перемагає свiт; i ця перемога, що перемогла свiт, – вiра наша. Хто перемагає свiт, як не той, хто вiрує, що Iсус є Син Божий?» (1 Ін. 5:4,5). Отже, ми перемагаємо цей світ лише вірою в Ісуса Христа, Який прийшов саме для того, щоб визволити нас від цього світу, і привести нас у Свій світ – «… Який вiддав Себе Самого за грiхи нашi, щоб визволити нас вiд сучасного лука­вого вiку, з волi Бога i Отця нашого;» (Гал. 1:4).
 
Віра у те, що Господь дав нам Свій світ, – і є перемогою над цим земним світом. Ми стаємо іншими, ми вже не тримаємося за цінності цього світу, і, навіть, за своє життя у цьому світі – ось це і є справжня перемога над цим світом! Написано: «… вабить мене те й інше: маю бажання визволитися i бути з Христом, бо це незрiвнянно краще;» (Флп. 1:23). Наша віра у Христа вже вабить нас до Христа на Небо – «А наше життя – на небесах, звiдкiля ми чекаємо i Спасителя, Господа нашого Iсуса Христа,…» (Флп. 3:20), а допоки ми тут, на землі – то, «… подорожні й пришельцi на землi;» (Євр. 11:13).
Коли Ісус благовістив, Він говорив: «… покайтеся, наблизилося бо Царство Небесне.» (Мф. 4:17). Через віру в Ісуса Христа ми стаємо жителями Царства Божого, і тепер це «… Царство Боже всередині вас є.» (Лк. 17:21).
 
Тому, говорити окремо про конкретну владу над конкретними хворобами, бісами, чи потребою – немає сенсу. У віруючої людини є вся влада над усім цим світом – зі всіма зміями, скорпіонами, хворобами, немочами, смертю, потребою, горем, війною! – ми перемогли весь світ нашою вірою. Цей світ уже не впливає на нас, навіть, якщо у нас дуже болить тіло – наше серце вже в іншому світі. І ми вже розмірковуємо так: помру сьогодні – Слава Ісусу, а якщо не помру, – «… житиму і повідатиму про діла Господні!» (Пс. 117:17). Це означає, що ми маємо владу над цим земним світом.
 
Іноді люди запитують: а як же сьогодні отримати владу, яку дав нам Ісус? Ми маємо владу над усім, що являється цим світом, і ця влада полягає в тому, що ми відриваємося від цього світу, і переходимо у Божий мир! Ми вже не являємося частиною цього світу, тому що Бог дав нам Свій мир!
 
Згадаймо історію, коли Павла везли до Риму на суд кесарю, і була аварія корабля – вони зупинилися на острові. І коли Павло збирав хмиз, йому на руку сіла гадюка – «Але вiн, струсивши змiю у вогонь, не зазнав нiякої шкоди.» (Діян. 28:5). Можна подумати, що Павло мав би проявити владу над цією змією, наказати гадюці щезнути, чи згоріти в Ім’я Ісуса Христа, але, суть у тому, що із цим світом непотрібно боротися! Потрібно струсити із себе усе мирське, усіх гадюк, скорпіонів, всю земну владу, і прославляти свого Царя – Ісуса! Коли Павла і Силу ув’язнили, вони прославляли Бога (Діян. 16:25), перебуваючи своїми серцями вже у Царстві Божому!
Отже, нам уже не потрібно боротися зі світом, з гріхом, із сатаною. Усе це вже зробив Господь Ісус Христос – Він уже переміг: світ, гріх, і сатану. Нам лише потрібно боротися із самими собою, які ще бояться змій та скорпіонів, які турбуються про те, що їсти, і що пити, які бояться захворіти і померти, які бояться, що ж буде із ними у цьому світі – от із цим потрібно боротися! Необхідно докладати зусилля, щоб увійти в Царство Господа, яке Він приготував нам ціною Свого життя. Решту – Господь вже переміг! Тому, наступати на змій та скорпіонів – це просто ігнорувати цей світ. Але, це можливо лише тоді, коли ми досягнемо Царства Божого всередині свого серця!
 
Віруйте в Господа Ісуса Христа, насолоджуйтеся, і радійте тим, що Господь приготував вам вічне життя! «Не бійся, мале стадо! Бо Отець ваш благозволив дати вам Царство.» (Лк. 12:32).
 
 
Автор – Олексій Волченко