Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 


Іноді, бачачи не зовсім адекватну поведінку деяких людей, виникає думка, що вони одержимі нечистим духом. Але, чому тоді одні люди одержимі, а інші – ні?
 
Насправді, ми всі народжуємося одержимими нечистим духом, як написано: «I вас, мертвих через злочини i грiхи вашi, в яких ви ко­­лись жили за звичаями свiту цього, з волi князя пiднебесного, духа, що діє тепер в синах противлення,…» (Еф. 2:1,2). Князь піднебесний – це сатана. Ісус Сам називає його князем цього світу: (Ін. 12:31), (Ін. 14:30), (Ін. 16:11). Сатана являється нечистим духом, який панує в піднебессі над усією землею. Жити з волі нечистого духа, і виконувати його волю – означає бути одержимим цим духом. Тобто, усі-всі люди від самого народження знаходяться під владою нечистого духа, і виконують волю сатани. А от вже прояв нечистого духа в кожній людині – різний: у однієї людини це може проявлятися видимим для оточуючих чином, а в іншої – невидимим. Хтось може бути одержимим з піною біля рота – і це видимий прояв нечистого духа, а хтось – одержимий похіттю, заздрістю, жадібністю, страхом чи іще чимось: і це – невидимий прояв. Всередині себе люди можуть палати вогнем ненависті та злості, але приховувати це під маскою благочестя. Немає жодної праведної людини, усі – грішні, «… тому що всi згрiшили i позбавленi слави Божої,…» (Рим. 3:23). Усі люди стали грішниками через народження від Адама: «Тому, як через одного чоловiка грiх увiйшов у свiт, i з грiхом смерть, так i смерть перейшла на всiх людей, бо в ньому всi згрiшили.» (Рим. 5:12).
Якщо усі люди від народження являються грішниками, – це означає, що всі люди живуть, виконуючи волю нечистого духа (Еф. 2:1,2), відповідно – всі люди від народження – одержимі нечистим духом! Тому, усім необхідне звільнення! Якщо б на землі хтось би не був під владою нечистого духа – тоді йому не потрібен би був Христос! Але, так як усі народилися від Адама, – то, усім необхідне звільнення!
 
І слава Ісусу Христу, що «… Бог, багатий милiстю з великої Своєї любови, якою нас полюбив, i нас, мертвих за злочини, оживо­творив iз Христом,…» (Еф. 2:4,5) – тобто, через віру Він дав нам Свого Святого Духа, Яким ми стали живими для самих себе, для Бога, і один для одного. І тепер, через віру, ми стаємо одержимими Духом Божим. Слово «одержимий» означає щось мати. Тому, можна сказати, що той, хто має Духа Божого, – одержимий Духом Божим. А проявляється одержимість Духом Святим – любов’ю. І коли ми проявляємо любов до Бога, один до одного – цим ми проявляємо одержимість Духа Божого над нашим життям. «Улюбленi! Будемо любити один одного, бо любов вiд Бога, i кожен, хто любить, народжений вiд Бога i знає Бога.» (1 Ін. 4:7). Той, хто не має любові, хто не має Духа Божого, – він поки що одержимий духом цього грішного світу – нечистим духом, а, отже, у нього і прояви такі: «Дiла плотськi явні: це – перелюб, блуд, нечистота, безсоромність, iдоло­служiння, чародiйство, ворожнеча, чвари, заздрiсть, гнiв, розбрат, незгоди‚ (спокуси), єресi, ненависть, убивство, пияцтво, безчинство i таке інше.» (Гал. 5:19-21).
 
І якщо людиною оволодіває щось одне із цього переліку плотських діл, – це непомітно, і не дуже проявляється ззовні. Якщо ж людиною оволодіває декілька перерахованих вище плотських діл, чи й всі одразу, – від такого різноманіття зла, звісно ж, психіка людини не витримує, тоді вже буде піна з рота, і фізичні розлади в такому випадку будуть помітними для всіх – як у Гадаринського біснуватого, в якому перебував легіон бісів! Той же, хто вже звільнився від нечистого духа, і через віру в Христа має Духа Божого, – має інші прояви: «Плiд же духа є: любов, радiсть, мир, довготерпiння, доброта, милосердя, вiра, лагiднiсть, стриманiсть. Hа таких нема закону.» (Гал. 5:22,23).
 
 
Автор – Олексій Волченко