Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Програма: «Світло підтримки»

Ведучий: Владислав Бондарьков

Гості: Тетяна та Олег Чихарівські

Студію Світлого радіо відвідали учасники служіння спільноти «Лярш-Ковчег» Тетяна та Олег Чихарівські. Вони взяли участь у програмі «Світло підтримки».

Слово «лярш» у перекладі з французької означає «ковчег». За словами нашого гостя, спільноту «Лярш-Ковчег» засновано як громадську організацію. Вже 10 років вона офіційно працює в Україні. Робота організації починалась із майстерень, згодом було створено спільноту.

Організація «Лярш-Ковчег» здійснює працю для розумово неповносправних людей, котрі також можуть мати фізичні обмеження. Як розповідають наші гості, Тетяна та Олег познайомились, здійснюючи служіння в цій спільноті.   Сьогодні подружжя разом працює в організації «Лярш-Ковчег».


Як розповів Олег, спільнота налічує 100 осіб: 70 – неповносправних і 30 – асистентів. Останні допомагають людям з особливими потребами. Взагалі, за словами гостя, спільноту заснував 1964 року француз Жан Ваньє. У своєму житті чоловік мав усе:  він був морським офіцером, згодом – викладачем у багатьох університетах світу. Але Жан полишає кар’єру і йде служити неповносправним людям. Він починає піклуватись про двох вихованців інтернату. Жан Ваньє започаткував свою спільноту на таких трьох принципах: дружбі,  взаємній допомозі, Божій волі. Це саме те, що потрібно в роботі з неповносправними людьми. Вона має свої особливості, але якщо людина бачать своє покликання в цьому служінні, вона буде вірно його виконувати. Олег Чихарівський каже: «Люди з розумовою неповносправністю не носять масок. Ці люди вчать нас жити серцем»…

Цікаве інтерв’ю з Тетяною та Олегом Чихарівськими  можна подивитися на нашому каналі в Ютубі.