Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»

Ведуча: Ірина Суботовська

Гість: Геннадій Андросов

Студію Світлого радіо відвідав радіожурналіст, редактор християнської газети «Жива надія» Геннадій Андросов. Він узяв участь у програмі «Світлі гості». Геннадій розповів про свою редакторську діяльність, участь у створенні християнської радіопрограми та видання «Жива надія».

Офіційно газету зареєстровано 2000 року. Від того ж часу Геннадії є її головним редактором. За ці останні 18 років видання виправдало свою назву – «Жива надія». Цікаво, що,  як розповідає наш гість, на початку газету друкували під іншим заголовком – «Криниця». Але коли потрібно було її офіційно зареєструвати в Полтаві, було запропоновано іншу назву - «Жива надія».  Чому, спитаєте ви? А тому що, каже Геннадій, є радіопрограма, з такою ж назвою, яку свого часу започаткував Іван Зінчик, котрий був родом із Полтавщини. По війні Іван Дем’янович як полонений перебував у Німеччині, звідки переїхав до Канади. 1969 року, за словами нашого гостя, Іван Зінчик вперше побував на батьківщині – Полтавщині. І Дух Святий поклав на серце Івана Дем’яновича розпочати створення християнської передачі для співвітчизників. Так зявилася програма, яку транслювали на весь Радянський Союз. На продовження праці Івана Дем’яновича, котрий відійшов у вічність, творці газети дали їй назву «Жива надія».


Як свідчить Геннадій Андросов, видання започатковувалося як євангелізаційне, щоб багато його читачів пізнали Бога. І, за словами нашого гостя, газета має популярність серед читацької аудиторії, тому що люди потребують Доброї новини про надію та Божих істин

Дізнатись більше цікавих фактів ви зможете, переглянувши  інтерв’ю з Геннадієм Андросовим на каналі Світлого радіо в Ютубі.