Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Гість: Володимир Багненко, керівник студії «Слово», автор книжки «Неідеальний тато»
Програма: «Світлі гості»
Ведуча: Ірина Суботовська

   Автор книжки «Неідеальний тато» Володимир Багненко пише:  «Моє найбільше бажання – щоб кожна дитина зростала у великій і щасливій сім’ї. Моя радість – бачити люблячі сім’ї. Чесно кажучи, це головна причина, задля чого я і писав цю книжку. І якщо хоча б одній людині вона допоможе поліпшити взає­мини в сім’ї або стати кращим батьком – це теж буде моєю радістю».

   У нашій програмі Володимир Багненко говорить про те, що «…хлопчик усередині молодого тата повинен остаточно стати чоловіком»…

 

     «Я дуже люблю книжки, багато читаю. І тому для мене це – моя рідна стихія…»

 

    «Я ще в школі ріс і бачив, що у мене всього у двох друзів більш-менш нормальні стосунки з татами. У всіх інших - або їх немає, або взаємини не дуже...»

 

   «...Сьогодні батьки - як партнери, як друзі, вони глобально разом вирішують якісь питання. Дуже важливо вкладати в стосунки, в довіру одне між одним. Тобто, є той, хто несе відповідальність, є глава, але все одно ви - як партнери, немає придушення, бо насильство в сім'ї в тому числі і через те, що один [каже]: «Я сказав!», він - головний, він починає тиранізувати…»

 

    «...Я знаю їх [батьків] слабкі сторони, але я бачу і сильні. Я вчуся любити і бачити сильні сторони та цінувати, попри те, що було колись. Я бачу в них багато сильних сторін і тому я вважаю, що завдяки їм (у мене ще брат і сестра є), що вони нас виховали, вклали і ми виросли, сподіваюся, гідними людьми...»

 

    «...Я вважаю, що людині простіше за все щось застосувати, коли вона бачить чужий приклад. Ось я по собі знаю, що я навчився найважливіших речей у своєму житті не слухаючи, що мені тато каже, а бачачи, що він робить... Ми не вчиняли за його словами, але ми завжди повторювали його приклади дії. Тому я розумію, що приклади - найважливіші...»

 

   «...Мене, чесно, мотивує бути прикладом для моєї дитини. Не знаю, можливо, це пафосно звучить, але мене реально це мотивує... Я розумію, що є речі, які не можна прожити вдруге. Ти або цю можливість не використовуєш, або використовуєш, і я дуже хочу, щоб максимально ці можливості, які у мене будуть, використовувати, в тому числі і для того, щоб бути прикладом для моєї дитини»

 

   «Від тата багато що залежить: приклад, увага до дитини, спосіб життя, мислення, порядність... Причому тут не потрібно прикладати зусилля, потрібно просто бути присутнім у житті дитини, забезпечувати, любити і, головне, виявляти до неї турботу й увагу...»