Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Гість: Денис Горєньков, директор освітніх програм фонду Mission Eurasia Field Ministries
Програма: "Наша освіта"
Ведучий: Віталій Хромець




   Коли ми чуємо слова "місія" чи "місіонерство", у нас в уяві виникає образ вуличного проповідника, який намагається всім і кожному розповісти про віру в Ісуса Христа. Чи може бути місія тихою, але й ефективною? Чи може бути навчання місії неформальним, але й успішним?
   Про все це ми поговоримо з гостем чергового випуску програми "Наша освіта" Денисом Гореньковим, директором освітніх програм фонду Mission Eurasia Field Ministries.

"...Змінюється світ, у якому ми живемо, Євангеліє залишається незмінним. Але методи, і частково стратегія взаємодії або донесення Євангелія до того суспільства, до світу, в якому ми живемо, вони повинні постійно ревізуватися і приводитися у відповідність з тією реальністю, в якій ми живемо"

"Уся Церква повинна передати всі Євангеліє для всього світу". Ось ці три ключові моменти. З них "все Євангеліє" залишається незмінним. "Церква" як Тіло Христове теж не змінюється, але як спільнота соціально змінюється постійно, приходять нові люди... І "всьому світу" - світ теж міняється. Сьогодні ми можемо говорити про безліч трендів, які 10-15-20 років тому ще були не актуальні. Сьогодні вони є, і вони вимагають від нас чогось нового в нашій місії"

[Бути місіонером у професії] означає бути християнином не тільки в неділю в церкві... Це означає залишатися Церквою в понеділок, вівторок і всі інші дні тижня. Це означає розуміти, що так само, як і класична місія вимагала інкультурації (...входження місіонера в нову культуру, нове середовище, й опанування нової мови, нових навичок комунікації, нових культурних кодів). Так само і місія в професії вимагає інкультурації. Ми добре розуміємо, що віруюча людина йде на роботу, щоб заробляти гроші, перш за все. Але це зовсім не означає, що він або вона при цьому не повинні залишатися віруючими людьми, котрі якимось чином свідчать про свою віру..."

"Ти повинен навчитися розглядати людей, з якими ти живеш, навчаєшся чи працюєш, як людей з власною гідністю. Ти повинен щиро цікавитися їхнім життям, дозволяти їм цікавитися твоїм життям, вести діалог. Навчитися служити цим людям і навчитися від них щось приймати..."

"...Мені здається, християн повинні хвилювати всі потреби людей, особливо ті, які пов'язані з їхньою вічною долею. Але, тим не менше, всі. Це і базові потреби, потреби якісь фізіологічні - в захисті, харчуванні, в даху над головою... Це і потреби в самореалізації, у творчості. Знову-таки, тут церква може щось запропонувати. В Євангелії є і на це відповідь..."