Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Обласна ефірна перекличка»
Гість: отець Олександр Дядя, служитель Парафії Введення у Храм Пресвятої Богородиці УГКЦ (Суми)
Ведуча: Ірина Суботовська

 

  Зі служителем Парафії Введення у Храм Пресвятої Богородиці УГКЦ (Суми) отцем Олександром Дядею міркуємо над відомою біблійною історією зустрічі Христа і самарянки. Спаситель знав про всі життєві обставини цієї жінки, він розумів її біль, і Він змінив її життя, простивши гріхи, давши надію та внутрішній мир.  

 

«… Люди прагнуть, щоб їх вислухали. І вони настільки хочуть спочатку почути щось від нас. Вони хочуть, щоб ми їх вислухали. Щоб ми вислухали їх біль, їхню травму, що у них лежить на душі. А вже після того, як вони висловляться повністю, ми тоді вже можемо говорити  щось. І говорити з любов’ю»

«Людина повинна зрозуміти, усвідомити, що вона сама нічого не може. Вона тільки може все глибше і глибше падати. Але вона повинна прислухатися, вони повинна якраз почути оцей Голос, вона повинна попросити Христа: «Господи, допоможи мені! Дай мені Твою руку, щоб мені встати…». І Христос тоді допомагає»   


 

   У рубриці «Обласна ефірна перекличка» ми мандрували Сумщиною й отець Олександр Дядя розповів історію служіння української греко-католицької спільноти у Сумах. А ще наш шановний гість наголосив на важливості  виконання Божої волі в нашому житті.

 

«Христос сказав: де двоє чи троє зберуться в Імя Моє, там і Я серед них. Бог чує кожного з нас, Бог бачить старання, намагання кожного з нас, і Бог є Любов, і це дуже добре, коли всі обєднуються, коли разом моляться…»

 

«Господь посилає, Господь дає, тільки чи молимося ми за те, що потрібно? Ми, може, хочемо одного, але Бог має інші плани стосовно кожного із нас. Просто треба бути відкритими  до волі Бога…»