Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Олександр Кульбака, пастор церкви «Перемога Христова» (Харків)
Ведуча: Олеся Василенко

 

  Як поєднувати роботу і благовістя? Як у щоденній заклопотаності знаходити час на Бога? Що означають слова «ставити Господа на перше місце»? На ці запитання дає відповідь пастор харківської  церкви «Перемога Христова» Олександр Кульбака.

 

«Апостол Павло насамперед був євангеліст. Апостол Павло був слуга Божий. І ми дивимося у 18 роздлі Діянь святих апостолів, що він займається виробництвом наметів. Швидше за все, що він був і менеджером, він там і займався продажем цих наметів, він їх і шив разом з цією сімейною парою Акилою та Прискиллою...»

 

«Коринфська церква - це була церква сильна в дусі, вона рухалася в дарах Духа Святого, але плід Духа був виражений слабо. Вони були слабенькі. І ті питання, які порушуються в Посланнях до Коринтян, хоч у Першому, хоч у Другому, вони, як правило, не стоять так гостро в інших Посланнях...»

 

«Кожен християнин повинен розуміти: номер один для мене - Бог. Це не означає, що найбільше часу у мене йде на Бога, але це означає, що найбільше уваги йде на Бога...»

 

«... Створюйте таку атмосферу, коли у вас можуть вкласти. І якщо у вас вклали, отже, ви маєте особливу цінність. Адже не дарма наші батьки любили (якщо вони ще є нині, то люблять) нас незрівнянно більше, ніж ми їх. Точно так само, як ми своїх дітей любимо більше, ніж діти нас. Чому? Тому що батьки в дітей вкладають набагато більше, ніж діти у батьків...»

 

«Дуже важливо, щоб ми як християни розуміли, що все, що ми робимо, ми повинні робити, як для Господа. Тобто, щоб про нас перш за все судили не виходячи з красивих фраз і духовних якихось там словосполучень, а [важливі] наш стандарт, наше смирення...»