Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Артем Перков, старший співробітник місії «Campus Ukraine» (Харків)
 Ведуча: Олеся Василенко

 

 

  Разом зі старшим співробітником місії «Campus Ukraine» у Харкові Артемом Перковим міркуємо про те, що означають відомі біблійні слова «ви – світло для світу», для кого вони призначені та звідки ми живимось як християни, щоб бути  ось цим світлом для світу…

 

«... Світло та сіль об'єднує дуже цікава функція... Це дуже універсальні поняття і явища, які оточують нас у побуті із самого початку нашого дня. Світло - це щось, що само собою не представляє великої цікавості. Напевно, почну з такої провокаційної фрази. Сіль теж. Коли я зайшов до кімнати, я увімкнув світло. Але ні на секунду це світло не загострило свою увагу само на себе. Завдання світла - вказувати на певні речі, які нам важливі. Я про світло не замислююся. Тільки тоді, коли світла немає. Те ж саме сіль...»

 

«Я думаю, що Христос має на увазі, що ви самі собою як світло: люди, які повинні вказувати на щось, що є присутнім поруч із вами. Ми говоримо про Ісуса Христа, про Бога. Якщо я - світло цього світу, це означає, що увагу не на мені сконцентровано. У сьогоднішніх розмовах, у побуті, у спілкуванні зі своїми друзями, колегами, родичами чи був я світлом, яке загострює увагу на Бозі? Чи було зі мною поруч комфортно іншій людині дізнаватися Бога або ближче з Ним знайомитися?..»

«... Один із головних для мене критеріїв і вимог Христа - це бути в постійній Його присутності, переживати цю красу зустрічі з Христом»

«... Бог, хоч Яким би далеким Він здавався, на відстані підведеного погляду, нашої молитви. Це є, я думаю, одне із важливих джерел того, щоб ми були світлом»