Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світла музика»
Гості: Дар’я Кобюк, Діана Барбишева, Олександр Алексеєнко, Юрій Собченко, християнський музичний рух Glorious
 Ведуча: Ірина Суботовська

 

  Музика – важлива частина поклоніння Господу. Без неї не обходиться жодне служіння. За допомогою музики ми говоримо з Богом, ми молимося, ми хвалимо Його, ми висловлюємо те, що у нас на серці…

  Музиканти християнського руху Glorious докладно розповідають у нашому ефірі про служіння, яке вони здійснюють для Божої слави і підбадьорення людей.

 

«У нашій музиці, в наших піснях, у написанні текстів ми більше намагаємося спиратися на Слово і ось прямо брати зі Слова тексти і писати пісні свої... Більше спираємося на Псалми»

 

«У нас таке поняття, що на сцені у нас всі молитовники. У нас не тільки вокалісти - ті, хто співають, і переносять якусь атмосферу, і слово якесь говорять... Музиканти - це також ті, хто говорить слово. Також і молитовники, які моляться на інструменті. У нас є саксофон, гітара, клавіші... Будь-який інструмент - це також голос Бога. Ми передаємо свою молитву в інструменті, у грі. Тому у нас кожен важливий...»

 

«... Ми не репетируємо і не готуємося якось особливо, а ми слухаємо Бога, як Він дає нам розуміння, як рухатися, в якій тональності, яка гармонія повинна бути, які акорди повинні бути, так і рухаємося...»

 

«Ми як діти Божі повинні завжди прагнути до нашого Отця. Й ось наше поклоніння і наші взаємини з Ним - це найважливіше. І вже з цього і випливає і хвала, і поклоніння... Щоб ми прагнули і вибирали завжди Ісуса...»   


 

  У другій частині інтерв’ю на запитання відповідають Діана Барбишева та Юрій Собченко.

 

«Цей карантин взагалі багато що показує, особливо для християн, для віруючих. Показує нашу віру і наше уповання на Бога. Так у моєму житті, і в житті моїх друзів. Тому що він виявляє і ти можеш побачити насправді, на кого я уповаю у своєму житті. І це є можливість справді передивитися свої цінності, і підкоригувати їх. І коли ти уповаєш на Бога і довіряєш Йому, то Він завжди вірний»

 

«Дуже важливо те, що ми слухаємо. Дуже важливо те, що ми говоримо. І музика - це не просто пісня. Хвала - це не просто пісня. Це наше серце, це слова, які ми вивільняємо в наше життя...»

 

«Християнська музика впливає на наш душевний стан... Вона сто відсотків має вплив і дуже важливо її слухати...»

 

«... Річ не в інструменті, а річ у тому, хто взяв до рук цей інструмент... Я говорю навіть так: є інструмент, і я також - інструмент...»