Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Ростислав Шкіндер, пастор, євангеліст, директор місіонерської школи
Ведуча: Ірина Суботовська

 

  Із пастором, євангелістом, директором місіонерської школи Ростиславом Шкіндером міркуємо не тільки про те, як саме потрібно відзначати Великдень, але й про Євангеліє як стандарт істини, про те, якою повинна бути духовна людина, а також про те, що допомагає долати сумніви у Бозі та як вчитися стовідсотково Йому довіряти. Джерелом міцної віри, каже Ростислав, є читання Божого Слова. «Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове» - написано в Біблії (Римл.10:17).

«… Визнання Євангелії як стандарту істини, що Євангелія – для всіх-всіх людей,  і на основі Євангелії ми можемо бути переконані в тому, що Господь любить усіх людей, незалежно, яка конфесія, …незалежно, якого статку людина,   якого соціального рівня людина, – Господь усіх любить. От це буде платформа дуже хороша»

 «Духовна людина… повинна бути вихованою, бути людиною ввічливою, культурною, поважати цінності іншого, погляди іншого, позицію іншого, не ображати, не принижувати, як [у Посланні] до Римлян написано: «Випереджуйте в пошані один одного». Це також важливий елемент, щоби було взаєморозуміння і була дружба»

 «… Усі духовні дії свята Євангелія пише, щоб ми перевіряли. Наприклад, те саме пророцтво. Коли ми читаємо 14-й розділ Першого [Послання] до Коринтян, і після прояву дару Святого Духа написано: «А інші нехай роздумують». І ось питання: над чим?  Перше всього – над тим, щоб, той хто говорить, передав правильно, що Дух Святий хотів сказати тій спільноті. Ми перевіряємо не Духа Святого, а ми перевіряємо ту людину, чи вона вірно передала. Який це урок для нас? А такий урок, що оригінал не боїться перевірки…»

 «… Ми знаємо, що джерело віри – це читання Божого Слова, читання Євангелії.  Чим більш читаєш, тим більш будеш впевнений у Бозі, Хто Він такий, які Його наміри щодо нас, яка Його характеристика, чи любить Він нас, чи ні,  чи може Він із нами подружитися, чи ні… Це Євангеліє – основне джерело…»

 «… Один аспект – що потрібно Богу, як то кажуть у народі, на всі двісті відсотків довіряти, що Він Всемогутній, Усезнаючий, що все [в Нього] під контролем, без Його волі пташечка, яка на базарі продається, не впаде на землю, що Він усе-усе знає, все Йому відомо – наші болі, наші страждання, наші утиски, довіряти. Приклад цьому – Йов, і він сказав: «Хіба тільки добре від Бога приймати, а поганого – ні? Хай буде Ім’я Його благословенне». Довіряти Богу, що Бог – люблячий, що Він турбується і все знає, все під Його контролем…»

 «… А другий аспект – потрібно, знаєте, навіть Яків каже: «Ви просите, і не маєте» (4-й розділ Послання апостола Якова), бо просите не з тими мотивами, що потрібно, не для добра. Інколи наші прохання Бог не може виконати, бо вони нам не принесуть благословення…»