Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Хвала та поклоніння - різновид звернення до Бога, каже наш гість, це молитва і живе спілкування, і це не можна прирівнювати до творчості, до шоу, до заучених пісень. І дуже важливо поставити на перше місце суть поклоніння, а не форму. Ми помиляємось, коли думаємо, що прийшовши до храму і почавши співати – ми вже автоматично поклоняємось.
В Слові Божому написано, що Бог живе в хвалі свого народу, не сказано - в піснях, в музиці, сказано в хвалі…
Коли є просто пісня, шоу, видовище, все на самому професійному рівні – і не має хвали – то Бог не приходить…
Василь каже: нас має бути менше, коли людину не видно, а видно наміри, серце, бажання догодити Богові, тоді музика стає в пригоді, але сама по собі, музика не є головним критерієм поклоніння.
Наш гість і до покаяння мав пряме відношення до музики, він міг проводити години за навчанням (навчався у Львівській державній консерваторії). Надихався композиціями великих музикантів, але з часом зрозумів, що цей стан захоплення швидко зникає, що це не те, що, власне шукав гість програми.. В гуртожитку були віруючі, які свідкували Василю…..але він виявився твердим у цьому, не потрібні були йому ні церкви, ні Христос…і окрім того, як таким модний молодий юнак, піде до церкви?
Але, у Бога Свої наміри! Настав той день, коли Василь з’явився на порозі церкви! Розказує, що на заклик покаяння, його ноги самі його понесли до місця зустрічі з Творцем.