Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Як інформує сайт «Харків для Христа», 27 травня в церкві «Преображення» міста Харкова відбулася конференція на тему: «Вплив комп'ютерних технологій на виховання дітей».

Спікер конференції - В'ялов Олександр Олександрович, пастор церкви «Жива Надія», педагог християнської школи “Початок мудрості” , розповів про те, як необхідно мудро проводити час.



Він зазначив, що завдяки Інтернету можна дистанційно навчатися, слухати проповіді і християнську музику. Але поряд із цим є і свої мінуси. При неправильному використанні інтернет-ресурсів у багатьох людей, в тому числі і віруючих, з'являється ігрова і порно- залежності, які впливають на психіку і здоров'я людини.

Педагог наголосив, що батьки повинні знати, в які ігри грають їхні діти, що вони дивляться, аналізувати і фільтрувати. Якщо ігри, фільми пропагують насильство, приниження молодших, слабких, де є лайки - це все повинно бути видалено, подібно непроханим гостям. Щоб здобути перемогу над такими залежностями, необхідно ретельно уникати спокус, знаючи особисті вразливі сфери: «Найбільше стережеться, серце твоє, бо з нього походить життя» (Притчі 4:23); потрібно мудро проводити свій час, розставляючи пріоритети.



На конференції були обговорено, як мотивувати свою дитину, як перемогти її «не хочу». Для цього, наголошувалося присутніми, необхідний особистий приклад і побудова особистих відносин, вміння похвалити й попередити дитину, що чекає її за лінь, які можуть бути наслідки.