Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

“Міжнародний центр батьківства” у партнерстві з міськими адміністраціями, помісними церковними громадами та колом громадських організацій, які відстоюють сімейні цінності, організовує святкування Дня батька у містах та селищах України.

Вперше про святкування Дня батька в Україні голосно заговорили у 2007 році, коли ГО «Міжнародний центр батьківства» започаткував громадянську ініціативу «День батька в Україні». А починаючи з 2009 року третю неділю вересня стали широко відзначати як Всенародний день батька.

Цьогоріч святкові заходи пройдуть у різних містах та селищах України. Зокрема:

  • Київ (17 вересня, парк «Перемога», м. Дарниця);
  • Дніпро (16 вересня, парк ім. Лазаря Глоби);
  • Кам’янське (23 вересня);
  • Луцьк (16 вересня, центральний парк ім. Лесі Українки);
  • Суми (16 вересня, дитячий парк “Казка”).


Для дітей і дорослих будуть облаштовані безкоштовні ігрові й освітні майданчики, організовані конкурси, інтерактивні розваги, розіграші призів, концертна програма.

Мета святкування Дня батька — привернути увагу громадськості до важливості ролі батька в родинному житті, підтримати чоловіків, які присвятили себе своїй сім’ї, сприяти формуванню в українському суспільстві відповідального ставлення до батьківства та залученню сильної половини до виховного процесу.

Зв’язок із оргкомітетом святкування Дня батька: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Довідка

ГО «Міжнародний центр батьківства» — це недержавна неприбуткова організація, заснована 2003 року з метою позитивного впливу на стан сім’ї у сучасному суспільстві через залучення чоловіків до відповідального батьківства.

2007 року «Міжнародний центр батьківства» заснував громадську ініціативу щодо святкування в Україні Дня батька, об’єднавши навколо цього свята більше 70 громадських та релігійних організацій по всій країні. Починаючи з 2009 року третя неділя вересня набула на громадському рівні статусу Всенародного дня батька та щорічно відзначається в Києві та обласних містах України.


Відповідно до проекту Указу Президента України «Про День батька» цей день запропоновано відзначати щороку у третю неділю вересня. Зазначений проект указу 23 вересня 2013 року було схвалено урядом України та направлено на розгляд Президентові України (лист Кабінету Міністрів від 04.10.2013 №12561/0/2-13).

Зокрема, 2016 року у заходах зі святкування на Хрещатику взяли активну участь більше ніж 20 тисяч киян і гостей столиці. Святкування Дня батька відповідає міжнародним традиціям, його відзначають понад 52 країни світу, зокрема, США, Канада та більшість країн Європейського Союзу.