Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Рада Церков прагне розвивати мережу релігійних шкіл


Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій домовилася налагодити міжконфесійну співпрацю задля розвитку мережі загальноосвітніх шкіл, заснованих релігійними спільнотами та організаціями.
Теми освіти та морального виховання дітей, а також ліквідації всіх інтернатів для сиріт на користь дитячих будинків сімейного типу стали ключовими під час засідання Ради церков.
Від УПЦ Київського Патріархату у зустрічі взяв участь голова Інформаційного управління Київської Патріархії, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).
Законодавство України відкрило можливість не лише для заснування релігійними організаціями приватних шкіл, але й для фінансування таких навчальних закладів за рахунок держави в межах державного стандарту освіти.
За рішенням глав конфесій Секретаріат Ради церков напрацює перелік пропозицій, які буде представлено Міністру освіти і науки під час зустрічі, запланованої у листопаді.
Крім цього, учасники вирішили приділити більшу увагу розбудові мирних міжконфесійних відносин і взаємодії в регіонах. Тож наступне засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій буде виїзним та відбудеться у місті Тернопіль, повідомляє сайт УПЦ КП.