Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 


Ми розпочинаємо Інстаграм-проєкт психологічної підтримки!

Цикл передач за участю християнського психолога Ксенії Мінаєвої щосуботи та щонеділі у нашому ефірі о 9:30 та о 20:00, а відеоверсії програм - в Інстаграмі.

Питання сьогодення: як зберегти близькі стосунки, не дивлячись на роздратування, непорозуміння? Йде війна… Ситуація гостра, і загострюються наші емоції, реакції, а страждають найближчі.

Насамперед, ми маємо розуміти, що нашим близьким важко так само, як і нам. І їх емоційні сплески відбуваються не тому, що вони хочуть нас зранити, а тому, що їм важко впоратися з своїми емоціями, почуттями. Збагнувши це, ми не будемо сприймати все на свій рахунок. А будемо розуміти, що людині важко з її переживаннями, почуттями.

Це близька для мене людина, я можу витримати її емоційні сплески і передати їх Богові. І це згладить стосунки і мінімізує конфліктні ситуації.

Приклад із життя. Сім’я переїхала у безпечне місце. Жінка стомилася, бо на ній турботи про харчування дітей, їх одяг, про здоров’я родини. Крім того вона влаштувалася на роботу, а ще має спілкуватися з господарями, які прийняли їх. А чоловік в цьому стресі розгублений, бо його робота, бізнес — все зруйнувалося. В такій швидко змінній ситуації він загальмував і не може зорієнтуватися, приєднатися і допомагати. Жінка обурюється і думає про розлучення. Бо їй важко. Вона хоче спертися на чоловіка і не відчуває його, як опору.

Схожих запитів ціла низка. І ми шукаємо відповіді разом із досвідченим психологом - Ксенією Мінаєвою.

Свої власні питання Ви можете лишати на нашому вайбері чи телеграмі за номером: +380 93 558 44 12. 
Згодом - відповіді на ваші запитання у прямому ефірі! 


Світле радіо "Еммануїл"
Асоціація християнських психологів
Євангельський теологічний університет