Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Оркестранти супроводжуватимуть спів об’єднаного хору західного регіону України. Очікується 35 тисяч гостей в день Міжнародного фестивалю надії у Львові.


До Фестивалю надії залишається все менше і менше часу! Дев’ять днів на лічильнику, а цікава інформація щодо програми фестивалю продовжує надходити. Об’єднаний хор кількістю в дві тисячі п’ятсот осіб співатиме під супровід симфонічного оркестру, який налічуватиме 100 музикантів. Попередньо найбільша кількість оркестрантів на християнських заходах становила 75 (Місіонерський форум в Києві у 2013 році). Тепер на Фестивалі надії планується і духовий оркестр із 300 труб.
Диригувати оркестром і хором будуть Сергій Білокінь та Стівен Бенхем*. У перерві між завершальними регіональними репетиціями, Стів розказує: «Я закохався в Україну під час мого першого візиту сюди в 1997 році. Вже тоді я був глибоко вражений. Український народ неймовірно талановитий у сферах музики та поезії. Я пишаюся нашими співаками й музикантами, які важко працюють протягом багатьох місяців, готуючись до 20 червня. Їхню любов до Бога можна почути через музику, яку вони виконуватимуть. І проводити Фестиваль надії у Львові, у місті, яке у всіх відношеннях є культурним серцем України - це особлива радість. Львів, мабуть, моє улюблене місто в Україні, і я дуже люблю сюди приїжджати. Бог вже благословив цю державу, тому молімось про мир у ній!»
Читаючи, важко уявити весь масштаб звучання такої кількості музикантів, саме тому не пропустіть цей унікальний шанс почути все наживо! Запрошуємо вас 20 червня на стадіон «Арена Львів», початок о 17:00. Вхід вільний.
*Стівен Бенхам (США) – заступник декана і доцент музичної освіти в Mary Pappert School of Music в Duquesne University, академік. Є президентом Американської асоціації викладачів струнних інструментів (найбільше об'єднання вчителів струнних інструментів у світі) і президент місії «Music in World Cultures», які працюють у партнерстві з місцевими церквами та іншими організаціями (такими, як ГО «Міжнародний фестиваль надії») у 20 країнах. Стів відвідав Україну 50 разів з 1997 року і активно бере участь у місіях, які працюють по всій Східній Європі, в США, і у країнах Карибського басейну. Він і його дружина, Крістін, живуть у Піттсбурзі, штат Пенсільванія.