Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

«Серце сповнюється благоговіння й трепету перед Богом, коли бачу фантастичну складність будови людського організму», - зазначив гість програми «Світлі гості» на радіо «Еммануїл» - лікар-нейрохірург, доцент кафедри нейрохірургії Національного медичного університету ім. О.Богомольця Володимир Медвєдєв.

Закінчивши школу на відмінно, він вирішив присвятити своє життя медицині, зокрема експериментальній нейрохірургії. На даному етапі науковець працює над пошуком можливостей відновлення втрачених функцій спинного мозку при травмах хребта. Для вирішення цієї проблеми необхідно мати знання не лише з медицини, а й з молекулярної біології, клітинних технологій, генної інженерії, зазначив Володимир Медвєдєв.

Гість також розповів про важливість правильного способу життя батьків для здоров`я майбутніх поколінь, адже наслідки біологічного мікрохімеризму - взаємообміну між стовбуровими клітинами матері та майбутньої дитини, матимуть як позитивний, так і негативний вплив на все їхнє подальше життя і здоров`я. З огляду на цю взаємозалежність науковець зазначив, що таке явище як сурогатне материнство не може вважатися лише певною послугою, бо майбутня дитина та штучна матір частково наслідують геноми один одного. Отже, така «послуга» вже переходить у площину біоетичних стосунків.

Тому запорукою здоров`я прийдешніх поколінь є відповідальне ставлення до духовного й фізичного життя кожної людини в суспільстві.