Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

«Скільки себе пам’ятаю – завжди була із книжкою, поезію писала з дитинства,» - зазначила гостя програми «Таланти й поклонники» на Світлому радіо поетеса й упорядниця книжок Галина Манів.

Пропрацювавши більше 20 років хірургічною медсестрою, в 37 років гостя вступила на філологічний факультет університету. Закінчивши навчання з відзнакою, працювала в редакціях різних видань, займалася перекладом, журналістикою.

Почувши якось думку, що справжньої християнської поезії не існує, поетеса вирішила зібрати й видати найкращі християнські поетичні твори, щоб спростувати подібні твердження.

Особливе місце, за словами гості, в цій добірці посіла книжка «Молитва вигнанця», в якій упорядниця зібрала християнські вірші політв’язнів.

Пізніше Галина впорядкувала й видала 4 дитячі християнські читанки, а також антологію християнської поезії.

За словами поетеси, вона ніколи не створювала вузькоконфесійних проектів, адже вважає, що віруючі поділяються лише на живих християн і формалістів. Як зазначила гостя: «Бог не говорить із фантомами», щоб чути Його голос і виконувати Його волю, митцеві треба бути справжнім, без масок і упереджень.