Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

"Будь-яка дія, явище, відчуття, - якщо воно стає джерелом насолоди і радості у відриві від Бога, - ідол" - говорить учасник програми "Таланты и поклонники" - автор, виконавець, музикант Сергій Капранов.
Якщо "Поклоніння" затуляє (а не як має бути - відкриває) Бога - це ідол. Це дуже легко побачити, людина починає поклонятися не Спасителю, а музиці, він бажає принести славу не Творцю, а собі, і чекає оплесків, чекає слави. Але слава Богу, що Бог працює над кожним. Коли людина проходить через покаяння, приходить Світло Істини. Не тільки музика може стати ідолом, це може бути все що завгодно, якщо людина звеличує це більше Бога і служить цьому, очікуючи від "цього" радості і блага, більше ніж від Бога.
Справжній поклонник вчиться співати під час шторму - кликати до Нього, коли в житті все заплуталося, знає, як відшукати в Писанні хліб насущний, знає, як молитися. Справжній поклонник не захоплюється лише силою музики. Його вабить сила Божої слави. Він стихає перед величчю Його присутності
Людина, що поклоняється Богу, просто знає, як використовувати дані Богом дари і таланти. Це ніколи не є самоціллю, але тільки входом, щоб побачити більше слави і досконалості Бога.