Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня. Як пишуть офіційні джерела – встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. Цікаво – на думку Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї – єдність всієї людської сім’ї, членами якої є ми всі, перебуває під загрозою. 

Проблемами сучасної сім’ї можна назвати нестачу часу для спілкування, недостатню увагу членів родини одне до одного, надання переваги гаджетам і інтернету замість живого спілкуваня, а також нерівність у розподілі різноманітних обов’язків всередині сім’ї. Саме ці питання і покликаний кожен рік порушувати Міжнародний день сім’ї. 

Щорічно його основною тематикою обирається новий аспект – у 2005 році це був «Вплив ВІЛ та СНІДу на благополуччя родини», у 2007 – «Родини та інваліди», 2011 – «Боротьба з бідністю у сім'ях та соціальним відчуженням», 2012 –  «Досягти рівноваги між роботою і сім'єю», 2017 – «Сім'ї, освіта і добробут».
Цього року обрана тема для роздумів про «Необхідність сприяння здоровому способу життя та сталому майбутньому». 

 

Жити разом і погоджувати все – це не найважливіша ознака сім’ї. Важливіше зберігати єдність попри можливу відстань, знати, що ви поважаєте одне одного і цінуєте за все, чого досягли, і що визначає вас як особистостей. Або навіть просто так, адже саме у сім’ї ми не повинні робити щось неймовірне, аби заслужити любов наших рідних.

Сім’ї – це скарби, які не варто сприймати як належне. У Біблії написано, що  сім’я –  це не людський витвір, а Божа постанова: «І сказав Бог: недобре бути чоловіку самотнім» (Буття 2:18). І також написано про піклування, як добре нагадування для кожного з нас: «Коли ж хто про своїх, особливо ж про домашніх не дбає, той вирікся віри, і він гірший від невірного» (1 Тимофія 5:8). 

Цінувати теперішнє важливо для того, щоб піклуватися про власну сім’ю і насолоджуватися моментом. Сходіть сьогодні зі своєю родиною в парк, на каву, провідайте батьків чи відправтеся у невеличку подорож – нехай свято стане саме тим довгоочікуваним приводом зробити те, що давно хотілось!
І обов’язково скажіть своїм рідним, що ви їх дуже-дуже сильно любите:)

Благословень вам і вашому дому!

 «І побачив Бог усе, що вчинив. І ото – вельми добре воно!» (Буття 1:31)