Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

У християнській традиції сьогодні святкується вознесіння Ісуса Христа на небо, яке відбулося через 40 днів після Його Воскресіння. Відзначається як велике свято, яке завжди припадає у четвер 40-го дня по Воскресінні. У Католицькій церкві має статус торжества, також це останній день, коли вітаються «Христос воскрес!». 

Свято Вознесіння, тобто відхід Ісуса Христа з цього світу до Отця – одне з центральних свят усього християнського світу. Хоча для апостолів розлука з Ісусом була сумною подією, певною мірою втратою, адже вони вже більше не бачили його на землі у людському тілі. Але для нас, як для віруючих людей, Вознесіння Христа на небо є радісною подією – саме ним Ісус пригадує нам наше призначення, мету нашого життя – Царство Небесне, перебування там разом з Отцем. Ним він оживляє нашу надію на щасливе майбутнє, бо нашою дорогою до неба є Христос, який перебуває разом з Отцем і очікує на кожного з нас. Адже Він відкупив нас з неволі гріха, щоб дарувати нам радість вічного життя, у якому ми перебуватимемо разом з Отцем і Святим Духом. 


Роздумуючи про Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа на небо, можна назвати безліч його важливих причин чи значень.
Вознесіння Ісуса можемо назвати одним з величних плодів воскресіння, який підтверджує ту правду, що своїм воскресінням Христос справді визволив всіх людей з неволі гріха і відчинив двері раю, відновив нам дорогу до Царства Небесного прощенням гріхів. 

Царство Небесне, колись закрите для нас, Царство істини, добра і краси, тепер відчинено і підготовлено для людини. І для його придбання не потрібно багато слів або яких-небудь великих справ. Досить, пробачивши образи і відкинувши сумніви, згадати про любов Божу і примиритися з Ним через Ім’я Господа Ісуса Христа. Бог дає нам життя і дає його з надлишком, дає його як подарунок в нагороду за нашу віру.
Він дає вічне життя!

Своїм вознесінням на небо Господь не залишив нас. Він завжди там, де збираються двоє чи троє в Його ім’я: „Бо де двоє або троє зібрані в моє ім’я, там я серед них” (Мт. 18, 20). Він поблизу серця кожного хто шукає Його і прагне до Нього. 

Зі святом! Нехай благословить вас Бог!