Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

День Святої Трійці, званий ще П’ятидесятниця, святкується віруючими як день народження християнської Церкви.

У західній традиції християнства (у католиків і протестантів) через п’ятдесят днів після Великодня відзначають свято П’ятидесятниці як Зішестя Святого Духа, а через тиждень, у наступну неділю, святкують торжество Святої Трійці.
 

У Новому Завіті описується, як на п’ятдесятий день після Вознесіння Христа, під час святкування іудейської П’ятидесятниці на апостолів зійшов Дух Святий у вигляді язиків полум’я. Апостоли отримали дар проповідувати різними мовами про вчення Христа, і християнська релігія завдяки їх зусиллям стала поширюватися по світу. Крім знання мов, апостоли отримали від Святого Духа дари мудрості і пророцтва, знання та вміння розрізняти духів, стійку віру, здатність творити чудеса і зцілення. Тому це свято ще називають день Зіслання Святого Духа.

 Свято називається день Святої Трійці тому, що через Зішестя Святого Духа на апостолів була доведена і прийнята за основу християнської релігії віра в нерозривну єдність Бога-батька, творця всього, Бога-сина, що викупив своєю хресною смертю гріхи людські і Бога Духа Святого, що сходив до людям через Церкву.

 До речі, понеділок після Трійці – День Святого Духа в багатьох європейських країнах. А ще сьогодні – Всесвітній день благовістя. Цього дня мільйони християн по всьому світу будуть проповідувати Євангеліє.

Організатори закликають вірян з різних держав розповісти про Христа 27 травня хоча б одній людині. Вони вважають, що це сприятиме поширенню Доброї Новини усім світом.

 Ініціатор Всесвітнього дня благовістя Вернер Нахтігаль  зазначив: «Річ не в певній церкві, деномінації або особистості. Вся річ в Ісусі. Наша мета – до 2020 року мобілізувати для благовістя приблизно 100 мільйонів християн».

Концепція Всесвітнього дня благовістя полягає в тому, щоб розвинути християнську мережу, аби в один день Євангеліє проповідувалося серед понад двохсот націй.

За весь час до акції долучилися понад 15 млн осіб, повідомляє сайт «Глобал Крішчиан Сиппорт».
Божих благословінь і наснаги у донесенні доброї звістки!