Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Меч і розділення, які приніс Ісус

 

У Новому Заповіті є вірші, в яких Ісус Христос говорить про те, що Він приніс меч і розділення (Мф. 10:34-35); (Лк. 12:52-53). Одразу виникають запитання: адже, Бог – люблячий Отець, Він не може руйнувати і розділяти! Навпаки, написано, що Ісус прийшов принести мир: (Кол. 1:22); (Еф. 2:17). Як нам зрозуміти це? Як зуміти пояснити це, здавалося би, протиріччя? Для цього варто звернутися до Святого Писання, і подивитися, про який саме меч і розділення  говорить Бог?

 

Меч – це Слово Боже, яке розділило людину – всередині самої неї. Написано: «Бо слово Боже живе i дi­йове, та гострiше вiд усякого меча двосiчного: воно проникає до роз­дiлення душi й духу, суглобiв i міз­кiв, i судить помисли й намiри сердечнi.» (Євр. 4:12). Тобто, Слово Боже – це те, що проникає глибоко в наше серце.

Ми всі народжуємося на цій землі мертвими (Еф. 2:1), але Слово Боже – гостріше меча, який проникає в наше серце, і через Слово Боже ми стаємо живими для Бога! Ми народжуємося згори і стаємо віруючими. Написано: «Захотiвши, Вiн породив нас словом iстини, щоб нам бути якимсь початком Його створiнь.» (Як. 1:18). Ми стаємо віруючими саме через Слово, яке проникає у наше грішне, скам’яніле, егоїстичне, горде серце, і змінює його. Навіть, коли Марія з Йосифом принесли немовля-Ісуса в храм, то Симеон, якому «…було провіщено Духом Святим, що він не побачить смерти, доки не побачить Христа Господнього. » (Лк. 2:26), підняв Христа і сказав Марії: «…і Тобі Самій душу пройме меч, – щоб відкрилися помисли багатьох сердець.» (Лк. 2:35). Саме цей меч і являється Словом Божим, яке буде проповідувати Ісус Христос. Для нашої плоті – це боляче, проте, насправді, для нас це добре! Це – неначе, скальпель хірурга, який лікує і зціляє серця. Отже, меч – це Слово Боже, яке проникає в наше серце і ми стаємо віруючими: «Отже, вiра вiд слухання, а слухання вiд слова Божого.» (Рим. 10:17).

Щодо розділення у сім’ї. Коли людина приймає Слово Боже і стає віруючою у Христа Ісуса, вона отримує мир Божий в серце! Господь нам говорить: «Мир залишаю вам, мир Мій даю вам; не так, як світ дає, Я даю вам. Нехай не тривожиться серце ваше і нехай не страхається.» (Ін 14:27). Тобто, той, хто вірує в Ісуса Христа, отримує інший мир, не такий, як у всіх невіруючих людей. Віруючий переходить в інший світ всередині свого серця. Ззовні це непомітно, але всередині людина стає іншою – вона стає громадянином Божого Царства! Написано: «Бо Царство Боже всередині вас є. » (Лк. 17:21). Ця людина вже належить Богу, стає рабом Божим і дитям Божим, тому що назвала Ісуса Христа Господом, Богом і Отцем. Тому Ісус говорить: «Якщо світ вас ненавидить, знайте, що Мене перше, ніж вас, зненавидів. Якби ви були від світу, то світ любив би своє; а оскільки ви не від світу, але Я обрав вас від світу, тому ненавидить вас світ.» (Ін. 15:18,19). Тобто, ті люди, які назвали Ісуса Христа Господом, – віднайшли всередині себе інший світ, а невіруючі – ненавидять віруючих. Подібне відбувається і в сім’ях! Якщо чоловік – віруючий, а дружина – ні, – триває глибокий, духовний конфлікт. Та саме відбувається, коли батько – віруючий, а син чи хтось інший – ні. В домі настає розділення, тому що той, хто прийняв Ісуса Христа – живе у Царстві Божому, яке є в ньому. Він живе в іншому світі! А той, хто не прийняв Ісуса Христа Господом – живе у старому, злому світі. Написано: «Ми знаємо, що ми вiд Бога i що весь свiт лежить у злi.» (1 Ін. 5:19). Цей злий, плотський світ противиться духовному світу, ось у цьому і є розділення.