Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 


У Святому Писанні є вірші, в яких ідеться про твердині та задуми, які Бог може зруйнувати: «Бо ми, будучи в плотi, не за плоттю воюємо. Зброя нашого воювання не плотська, але сильна Богом на зруйнування твердинь: нею руйнуємо задуми i всяке звеличування, що повстає проти пiзнання Бога, i беремо в полон усякий помисел на послух Христу,» (2 Кор. 10: 3-5). Як зрозуміти, що ж це за твердині? Звідки вони в нас? Що нам необхідно робити для того, щоб дозволити Богу зруйнувати ті твердині та задуми, які існують у нашому житті, іноді, навіть, роками? Що про все це нам говорить Писання?

 

«Бо ми, будучи в плотi, не за плоттю воюємо» – нам необхідно розуміти, що після того, як ми прийняли Ісуса Христа Господом і Спасителем, – в нас вселився Дух Божий. Саме Він відкриває нам велике і недоступне, Він сповіщає нам майбутнє. Ісус прийшов не для того, щоб зробити наше життя кращим на цій землі. Ні! Після того, як ми увірували, наше зовнішнє життя може не змінитися на краще, але наше ставлення до цього світу зміниться.

«Це сказав Я вам, щоб ви мали в Мені мир. У світі зазнаєте скорботи, але мужайтесь: Я переміг світ.» (Ін. 16:33). Через віру у Христа ми отримуємо свободу від цього світу і маємо мир Божий у серці.

Ісус Христос прийшов, щоб забрати нас від цієї землі! Ісус не прийшов зцілити цю землю! Він приготував нам нову землю і нове місто! Ісус прийшов «… щоб визволити нас вiд сучасного лука­вого вiку, з волi Бога i Отця нашого;» (Гал 1:4). Тому, наша задача – віднайтися в Дусі, у Христі Ісусі, щоб мати Царство Боже всередині себе, як написано: «… Царство Боже всередині вас є.» (Лк. 17:21). Царство Боже – це Царство Небесне, це тоді, коли ми вже не від світу цього. Написано: «Змагайся добрим подвигом вiри, тримайся вiчного життя, до якого ти і покликаний, i сповiдував добре сповiдання перед багатьма свiд­­ками. Заповідаю тобі перед Бо­­гом, що все животворить, i перед Христом Iсу­сом, Який засвiд­­чив перед Понтi­єм Пилатом добре сповідання,…» (1 Тим. 6:12-13). Що це за свідчення перед Понтієм Пилатом? – Ісус сказав: «… Царство Моє не від світу цього: якби від світу цього було Царство Моє, то слуги Мої змагалися б за Мене, щоб Я не був виданий юдеям; але нині Царство Моє не звідси.» (Ін. 18:36).  Також Ісус сказав: «Якби ви були від світу, то світ любив би своє; а оскільки ви не від світу, але Я обрав вас від світу, тому ненавидить вас світ.» (Ін. 15:19). Саме тому, нам вже непотрібно воювати зі світом і бути учасниками цього світу. Наша задача у цьому світі лише одна: «Hе залишайтесь виннi нiкому нiчого, крiм взаємної любови; бо хто любить iншого, той виконав закон.» (Рим. 13:8). Тому, ми не учасники цього світу, ми співроз’пялися Христові для цього світу! Ми – не частина цього віту, ми – частина Божого світу!

Те, що написано: «Зброя нашого воювання не плотська, але сильна Богом на зруйнування твердинь: нею руйнуємо задуми…» – мається на увазі, що твердиня якраз і полягає у тому, що ми думаємо, ніби ми – частина цього світу! Коли ми отримаємо одкровення, що ми всі тут подорожні та пришельці, що «… наше життя – на небесах, звiдкiля ми чекаємо i Спасителя, Господа нашого Iсуса Христа,…» (Флп. 3:20), що мета кожної віруючої людини – потрапити на Небо, як написано: «…вони прагнули кращого, тобто небесного; тому i Бог не соромиться їх, називаючи Себе їхнiм Богом; бо Вiн приготував їм мiсто.» (Євр. 11:16) – нас не буде цікавити цей світ. Якщо в нас зруйнується твердиня, що ми – частина цього світу тоді ми припинимо воювати з цим світом! Наша задача – вийти з цього світу! Ісус дав нам Свій мир: «Мир залишаю вам, мир Мій даю вам; не так, як світ дає, Я даю вам. Нехай не тривожиться серце ваше і нехай не страхається.» (Ін 14:27). І доки ми живі – ми ходимо в плоті, але не за плоттю воюємо. Нам потрібно відділитися від цього світу, перш за все всередині самих себе, всередині свого серця! Але, це може зробити тільки Дух Святий, що живе всередині нас: «… ми сильні Богом на зруйнування твердинь» (2 Кор. 10:4): твердиня – це те, що ми – частина цього світу, адже, ми живемо у цьому світі, ми народилися у цьому світі. Але, насправді, хоч ми і живемо у цьому світі – в плоті, але воюємо ми не проти плоті. Наше спасіння не в цьому світі. Наше спасіння – в Його місті!