Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 


Бувають випадки, коли і серед віруючих зустрічаються люди, які осуджують, чи ненавидять інших віруючих за те, що ті, наче б то, неправильно вірять. Що робити, якщо виникає така ситуація?
 
Якщо людина вірує, що Ісус є Господь, – вона є християнином і дитям Божим. Тому, віруючі в Ісуса Христа стають братами одне одному. А між братами повинна бути любов: «Всякий, хто вiрує, що Iсус є Христос, вiд Бога народжений, i кожен, Хто любить Того, Хто народив, любить i Того, Хто народився вiд Hього. » (1 Ін. 5:1). Взагалі, це найбільша проблема у церкві, чи, навіть, найбільше зло для церкви – осудження братами одне одного. Віруючі повинні розуміти, що суперечки щодо віри ведуть тільки плотські християни, які ще являються немовлятами у Христі: «I я, браття, не мiг до вас говорити як до духовних, але як до плотських, як до немовлят у Христi… бо ви ще плотськi. Якщо мiж вами заздрощi, суперечки i незгоди, то хiба ви не плотськi? I чи не за людським звичаєм живете?» (1 Кор. 3:1,3).
Тому, якщо ви чуєте подібні розмови, – не варто їх підтримувати. Не потрібно також вести суперечку, тим більше, якщо осуджують людину, яка не є присутньою поруч – адже, крім осуду, це ще й наклеп на людину! Все, що стосується питань віри, не є однозначним, і не є таким зрозумілим, як це видається на перший погляд. Якщо людина сама насилу може пояснити своє розуміння віри, то, тим більше, малоймовірно, що хтось сторонній може переказати, чи пояснити, як вірить хтось інший!
Насправді, ми повинні вірити тому, що написано: «Хто сповiдує, що Iсус є Син Божий, в тому перебуває Бог i вiн у Бозi.» (1 Ін. 4:15). Тому, якщо людина сповідує Ісуса Христа, – вона є дитям Божим і братом у Христі. Якщо людина сповідує Ісуса Христа, Який прийшов на землю в людській плоті, – така людина від Бога: «Духа Божого і духа омани  пiзна­вайте так: усякий дух, що сповiдує Iсуса Христа, Який прийшов у плотi, є вiд Бога;» (1 Ін. 4:2). Ось і вся доктрина віри!
 
Отже, якщо людина від Бога, – вона є братом у Христі, і тоді ми повинні не тільки приймати її, а ще й любити її, як написано: «Ми знаємо, що ми перейшли зi смерти в життя, бо любимо братiв; той, хто не любить брата, перебуває в смертi.» (1 Ін. 3:14). Той же, хто ще ненавидить брата, – іще перебуває в смерті, той іще немовля, той іще поки не може успадкувати вічне життя. Той, хто осуджує брата, – поки що сам осуджений.
 
 
Давайте бути достойними учнями Ісуса Христа! Він визначив наше учнівство любов’ю одне до одного: «З того знатимуть усі, що ви Мої ученики, якщо будете мати любов між собою.» (Ін. 13:35).
 
 
Автор – Олексій Волченко