Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 


Насамперед, ми повинні розуміти, звідки береться страх і коли він з’являється. Написано: «Нечестивий біжить, коли ніхто не женеться за ним; а праведник сміливий, як лев.» (Притч. 28:1) – тобто, ми бачимо, що страх виникає тоді, коли ми нечестиві. Із Писання ми знаємо, що нечестивий – це той, котрий не вірить у Бога, живе без Бога: «В гордині своїй грішник не визнає Бога, каже він: «Не покарає», бо думає він, що Бога нема.» (Пс. 9:25). Але, коли ми з Богом – ми стаємо сміливими, як леви, ми нічого не боїмося. Тому, важливо бути не просто віруючим, але важливо також бути з Богом! Потрібно шукати Бога, як написано: «А без віри догодити Богові неможливо, бо треба, щоб той, хто приходить до Бога, вірував, що Він є, i тим, хто шукає Його, дає винагороду.» (Євр. 11:6) і «… будете шукати Мене і знайдете, якщо будете шукати Мене усім серцем вашим.» (Єр. 29:13).
 
У когось може виникнути запитання: як же шукати Бога? Ісус Христос саме і прийшов на землю для того, щоб явити нам Бога, і не просто явити, а також для того, щоб позбавити нас від страху. Написано: «А оскільки діти причетні плоті i крови, то i Він також прийняв те ж саме, щоб смертю позбавити сили того, хто має державу смерти, тобто диявола, i визволити тих, що страхом смерти все життя трималися в рабстві.» (Євр. 2:14,15). Страх – це смерть, і навпаки. Усі страхи зводяться до одного: до страху смерті. Яким чином Ісус позбавив нас страху смерті? – тим, що Він дав нам Самого Себе, і тепер ми – «… відзначені обіцяним Святим Духом,…» (Еф. 1:13). Святий Дух – це Бог, Який у тобі.
 
Так, хтось може сказати, що він – віруючий, молиться, читає Біблію, шукає Бога, але все одно – є страх. Віра має бути живою, не номінальною. Яків говорить: «Яка користь, браття мої, коли хто говорить, що він має віру, а діл не має? Чи може ця віра спас­ти його?» (Як. 2:14). Для того, щоб наша віра була живою – потрібно творити добро ближнім: благословляти, допомагати їм. Далі написано: «Якщо брат або сестра нагі i не мають денного прожитку, а хто-небудь з вас скаже їм: «Йдіть із миром, грійтесь i їжте,» – але не дасть їм потрібного для тіла, яка користь? Так само й віра – коли не має діл, сама по собі мертва.» (Як. 2:15-17).
 
Однією з причин, чому у віруючих є страх, являється те, що вони – пасивні у діях. Вони не піклуються про братів, не допомагають, вони – як ті козли із 25-го розділу Євангелія від Матвія. Вони просто не люблять братів. А Біблія говорить: «Ми знаємо, що ми перейшли зі смерти в життя, бо любимо братів; той, хто не любить брата, перебуває в смерті.» (1 Ін. 3:14). Написано також: «А хто має достат­ки на світі, але, коли бачить брата свого в нужді, зачиняє від нього своє серце, то як може перебувати в такому любов Божа?» (1 Ін. 3:17). Тобто, якщо ти бачиш, що можеш зробити добро, але не робиш – написано: «От­же, хто знає, як добро робити, і не робить, тому гріх.» (Як. 4:17). А якщо це гріх – ти тікаєш від Бога, як Адам у Едемі. А якщо ти тікаєш від Бога – ти виявляєшся без Нього, і тоді – звичайно, ти боїшся! Адам сказав Богу: «… почув я голос Твій у раю, і злякався, тому що я нагий, і сховався.» (Бут. 3:10). Написано: «У любові немає страху, але довершена любов проганяє страх, бо страх має муку. Той, хто боїться, не довершений у любові.» (1 Ін. 4:18). Тому, можна сказати: якщо віруюча людина боїться – вона іще немовля. Вона слухає, але не виконує, вона збудувала свій дім на піску.
 
Якщо ми не хочемо боятися – потрібно просто робити добро. У Біблії написано: «I хто заподіє вам зло, якщо ви будете ревнителями доброго?» (1 Пет. 3:13). Роблячи добро, ми перебуваємо у Божій присутності, тому що, насправді, добрий і благий – лише Господь: Ісус Сам про це сказав: «Отже, якщо ви, будучи злими, вмієте дари добрі давати дітям вашим, тим паче Отець ваш Небесний дасть блага тим, хто просить у Нього.» (Мф. 7:11). Тому, коли ми творимо щось добре – ми творимо це разом із Богом, і маємо це свідчення у самому собі: «А хто чинить правду, йде до світ-ла, щоб відкрилися діла його, бо вони чинилися в Бозі.» (Ін. 3:21).
 
Отже, той, хто робить добро, – перебуває із Богом: тому, він не боїться. Той же, хто не робить добро, – залишається сам, без Бога: тому, він завжди боїться.
 
Порада для всіх: творіть добро, і ви ніколи не будете боятися, тому що з вами буде Бог, Який буде благословляти вас на ці справи, адже, ми знаємо, що «… Бог створює в нас i хотіння, і діяння за Своїм благоволінням.» (Флп. 2:13). Також Слово Боже навчає нас: «Діти мої! Будемо любити не словом чи язиком, а ділом i правдою.» (1 Ін. 3:18). Насправді, людина, яка творить багато добрих справ, – забуває про страх, тому що їй ніколи боятися!
 
 
Автор – Олексій Волченко


* для того, щоб поділитися статтею в будь-якій соціальній мережі з мобільної версії сайту, потрібно натиснути  в кінці статті, обрати із запропонованих варіантів той, який потрібен саме вам, натиснути на його іконку, і підтвердити дію на сторінці свого профілю.